Καταγγελίες φωτιά κατά του νέου Προεδρείου της ΦΕΕ – Ζητείται κατεπείγουσα παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού


Με νέα επιστολή-κόλαφο για τη Φίλιππο Ένωση Ελλάδος (ΦΕΕ), που απέστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, η Ιπποδρομίες ΑΕ καταγγέλλει παράνομες, καθεστωτικές και καταχρηστικές ενέργειες από την πλευρά της ΦΕΕ, ζητώντας την παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς έχει χαθεί «κάθε δυνατότητα οποιασδήποτε συνεννόησης» με τον Πρόεδρο της, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Αιτία για τη νέα επιστολή της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, ήταν το πρωτοφανές αίτημα της διοίκησης της ΦΕΕ να ζητήσει από την εταιρεία να καταθέσει επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα συνδεθεί με το σχέδιο του Κώδικα Ιπποδρομιών, που θέλει να προωθήσει η ίδια μέσω της Γενικής Συνέλευσης της 30ης Μαΐου 2018. Το αίτημα αυτό κατατέθηκε στις 9 Μαΐου 2018, μέσω επιστολής που υπογράφεται από τον Γιάννη Μυτιληναίο.

Αυτό όμως, σύμφωνα με την Ιπποδρομίες ΑΕ, είναι παράνομο καθώς αυτή έχει το αποκλειστικό δικαίωμα και τη δικαιοδοσία για τη διεξαγωγή και διοργάνωση των ιπποδρομιών, κάτι που προσπαθεί να καταστρατηγήσει η ΦΕΕ ζητώντας την ενσωμάτωση του επιχειρησιακού σχεδίου στον Κώδικα Ιπποδρομιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ιπποδρομίες ΑΕ με την επιστολή της στον Γ.Βασιλειάδη καταγγέλλει ότι το αίτημα της νέας διοίκησης της ΦΕΕ αντανακλά μια «καθεστωτική» αντίληψη, για μια Φίλιππο Ένωση υπεράνω νόμων που έχουν επικυρωθεί από τη Βουλή, καθώς αρνείται να περιοριστεί στο ρόλο που της έχει αποδοθεί, επιδιώκοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς συνδιαχείρισης των ιπποδρομιών.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι παλαιότερες δηλώσεις που έχουν αποδοθεί στον Πρόεδρο της ΦΕΕ Γιάννη Μυτιληναίο (παρότι ο ίδιος τις έχει αρνηθεί) έδειχναν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς φερόταν να έχει δηλώσει – μεταξύ άλλων – ότι η ΦΕΕ είναι έτοιμη να αναλάβει το επιχειρησιακό μέρος της διοργάνωσης των ιπποδρομιών!!!

Επιπλέον, η Ιπποδρομίες ΑΕ αναφέρει ότι τα επιχειρησιακά σχέδια της υποβάλλονται εκεί όπου θεσμικά προβλέπεται, τονίζοντας ότι ο νόμος δεν περιλαμβάνει τη ΦΕΕ και τον Πρόεδρό της μεταξύ των αποδεκτών.

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι τα επιχειρησιακά σχέδια της δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο για τον Κώδικα Ιπποδρομιών, ο οποίος θα πρέπει κατά το νόμο να περιορίζεται σε ζητήματα όπως οι κανόνες διεξαγωγής των ιπποδρομιών, τα καθήκοντα των Τεχνικών Επιτετραμμένων, η διαδικασία ενστάσεων και το ντόπινγκ κοντρόλ.

Επισημαίνοντας ότι ο Κώδικας Ιπποδρομιών δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο εφαρμογής «ιδεολογημάτων», η Ιπποδρομίες ΑΕ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα παράβασης της νομιμότητας.

Επιπλέον, καλεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, που θα διασφαλίζουν την τήρηση των νόμων και τη συμμόρφωση της ΦΕΕ με αυτούς, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης απαξίωση των ελληνικών ιπποδρομιών.





ipodromos.gr
Από το Blogger.