Το post ενός ανθρώπου κοντά στον Γιάννη Μυτιληναίο που ξεσήκωσε τον Ιππόδρομο


απο το newsbeast.gr

Ενεργός ιδιοκτήτης δρομώνων ίππων στο παρελθόν, o Χρήστος Ιμιρτζιάδης φέρεται να είναι πλέον από τους στενούς ανθρώπους του Προέδρου της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, Γιάννη Μυτιληναίου, ο οποίος διατείνεται ότι θέλει το νόμο, την τάξη και το ήθος στον ελληνικό ιππόδρομο.

O κύριος Ιμιρτζιάδης δεν έχει κάποιο ρόλο, ούτε θεσμικά στη ΦΕΕ, ούτε στο ευρύτερο ιπποδρομιακό γίγνεσθαι… Άλλωστε είναι πρώην ιδιοκτήτης, γιατί τον Νοέμβριο του 2008, είχε αποβληθεί δια βίου από τον ιππόδρομο, με την τότε διοίκηση της ΦΕΕ να του αφαιρεί τα χρώματα και την ιδιότητα του ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί τότε, ο κύριος Ιμιρτζιάδης «αποδεδειγμένα προέβη σε πλείονες πράξεις παράνομες… προκειμένου να εξασφαλίσει προσχεδιασμένο αποτέλεσμα», σε ιπποδρομία που διεξήχθη στις 24 Οκτωβρίου 2008. Φαίνεται, σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή Ιπποδρομιών ότι προσπάθησε να στήσει κούρσα…

Με βάση την τότε απόφαση, ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να μην ασχολείται με τα κοινά του ιπποδρόμου. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο νέος Πρόεδρος της ΦΕΕ Γιάννης Μυτιληναίος έχει άλλη άποψη και τον έχει από κοντά. Δε γνωρίζουμε αν του έχει δώσει άφεση αμαρτιών και το ελεύθερο «να λύνει και να δένει» αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βρεθεί και φωτογραφηθεί μαζί σε δημόσιους χώρους, σε εκδηλώσεις αλλά και σε συναντήσεις της ΦΕΕ.

Ο Ιμιρτζιάδης φαίνεται, λοιπόν, ότι εκφράζει και εκπροσωπεί αυτούς που θέλουν να φέρουν «άλλο ήθος» στον ελληνικό ιππόδρομο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση του, μέσω Facebook, στην ήττα του ίππου ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ, την Παρασκευή 27 Απριλίου.

gg

Για όσους δε γνωρίζουν, ο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ ανήκει στο Champagne Syndicate, το όποιο απαρτίζεται από 10 συνιδιοκτήτριες, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Racing Director της Ιπποδρομίες ΑΕ Fin Powrie (…η κυρία Φιν, όπως αναφέρεται στο post).

gg1

Αρκετοί στο χώρο αναρωτιούνται αν αυτή η αντίδραση είναι η συνέχεια του μετώπου που έχει ανοίξει η διοίκηση της ΦΕΕ και ο Γιάννης Μυτιληναίος με την Ιπποδρομίες ΑΕ. Ο κύριος Ιμιρτζιάδης, πάντως, όπως φαίνεται, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει χυδαίες εκφράσεις εναντίον ανθρώπων -πόσω μάλλον γυναικών- που απλώς σχετίζονται με στελέχη του Φορέα Ιπποδρομιών.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε πλήθος συζητήσεων, οι οποίες προφανώς και έφτασαν κάποια στιγμή στα αυτιά του Ιμιρτζιάδη, που άλλαξε την ανάρτησή του…

Ακόμη όμως και μετά από αυτό, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί προτρέποντας όσους δεν τους άρεσε το σχόλιο να πιούν ξύδι…

Στο χώρο των ιπποδρομιών πολλοί αναρωτιούνται αν ο πρόεδρος της ΦΕΕ ασπάζεται αυτές τις τοποθετήσεις και αν αυτό είναι το ήθος που θέλουν να επικρατήσει στο ελληνικό ιππόδρομο.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε, τι στάση θα κρατήσει η Πολιτεία και ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού για όλα όσα συμβαίνουν, καθώς από την ιπποδρομιακή κοινότητα ζουν 3.000 οικογένειες, και αυτά θεωρούνται από πολλούς καυτά ζητήματα.

Αρκετοί κάνουν λόγο για κλίμα χυδαίων επιθέσεων και αναρωτιούνται ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του ιππόδρομου, όταν δημόσια χρησιμοποιούνται τέτοιες πρακτικές από ανθρώπους που φέρεται να είναι κοντά στον Πρόεδρο της ΦΕΕ.

Για τους ανθρώπους του χώρου έχει ενδιαφέρον αν γίνονται ανεκτές οι αυθαίρετες πρακτικές ενός οργάνου, η υπόσταση του οποίου θεμελιώθηκε από διάταγμα της χούντας του Μεταξά, αλλά και αν θα επιτραπεί η διαιώνιση αυτών των πρακτικών και η διατήρηση ενός απαράδεκτου καθεστώτος, ενάντια στο οποίο αντιδρούσαν ακόμη και άνθρωποι που στηρίζουν τη νυν διοίκηση Μυτιληναίου στη ΦΕΕ, όπως δείχνει και επιστολή του 2005, που ξαναήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα.

fg
Από το Blogger.