Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!

Στο Εφετείο Αθηνών ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Η 32χρονη εφοριακός βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Οκτώβριο όταν δέχτηκε 14 μαχαιριές ενώ βρισκόταν μέσα στο Β΄Νεκροταφείο όπου είχε πάει να επισκεφτεί τον τάφο αγαπημένου φίλου της.

Στα δικαστήρια βρισκόταν και η οικογένεια της 32χρονης Δώρας η οποία όταν είδε τον καθ΄ομολογίαν δολοφόνο της, Εμμανουήλ Σοροπίδη, αποπειράθηκε να τον λιντσάρει.

Επεισόδια όμως σημειώθηκαν και εντός της δικαστικής αίθουσας όταν ο αδερφός της Δώρας Ζέμπερη επιτέθηκε στον καθ΄ομολογίαν δολοφόνο της αδερφής του με το που τελείωσε την κατάθεσή του.

Αποτέλεσμα ήταν η Πρόεδρος του δικαστηρίου να αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση και να αποβάλλει από την αίθουσα την οικογένεια της άτυχης εφοριακού.


ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΖΕΜΠΕΡΗ

Στην κατάθεσή του, ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή στη σορό της Δώρας Ζέμπερη αναφέρρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπhμάτων που δέχτηκε:

«Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, για να εκφράσει στη συνέχεια τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.


Εισαγγελέας : Σας έκανε κάτι εντύπωση;


Μάρτυρας : Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.

Εισαγγελέας : που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.

Μάρτυρας : τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί του αιτήματος της πολιτικής αγωγής, να κληθεί να καταθέσει ο γενετιστής, πραγματογνώμων Γ. Φιτσιάλος.

Το αίτημα υποβλήθηκε λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από την οικογένεια της Δώρας σχετικά με την ύπαρξη DNA τρίτου, άγνωστου, προσώπου.

Η πραγματογνώμονας της αστυνομίας, κατέθεσε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν κοντά στον τόπο της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο, αλλά τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά, δε θεωρούνται αξιοποιήσιμα.


Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια στην έκθεσή του αναφέρει, ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν, προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του καθ’ ομολογία φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο προϊστάμενος της εφοριακού στη ΔΟΥ Πειραιά, ο οποίος ανέφερε ότι οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές, ενώ στις λιγοστές δύσκολες υποθέσεις ήταν δίπλα της και τη βοηθούσε.

«Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» ανέφερε.

Επίσης τόνισε πως κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές 240 υποθέσεις για τις οποίες είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο η Δώρα Ζέμπερη και ακόμα 90 οι οποίες ήταν σε εκκρεμότητα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

Πηγή: star.gr
Από το Blogger.