Τρία παγκόσμια αστέρια, 1.779 γκολ!

featured image
Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Στον αστερισμό τους ζει όλο το ποδόσφαιρο. Ο Σουηδός έφτασε στην 500άρα με το τρομερό «χορευτικό» τα ξημερώματα της Κυριακής κι έτσι, μαζί με τον Αργεντινό και τον Πορτογάλο, έχουν... χορτάσει τον κόσμο θέαμα και γκολ.
Οι τρεις παγκόσμιοι αστέρες έχουν φτάσει συνολικά στα 1.779 γκολ, με τους Μέσι και Κριστιάνο που μέχρι πρότινος είχαν μετατρέψει ολόκληρο το ισπανικό ποδόσφαιρο σε προσωπική τους κόντρα, να έχουν ξεπεράσει έκαστος τα 600 τέρματα (621 ο Αργεντίνος, 658 ο Πορτογάλος).
Πιο συγκεκριμένα, ο CR7 έχει 573 σε συλλογικό επίπεδο με της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης (με τη Γιουβέντους δεν έχει σκοράρει ακόμα) ενώ με την εθνική ομάδα της πατρίδας του βρίσκεται στα 85.
Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα έχει 556 τέρματα με τους «μπλαουγκράνα» στους οποίους βρίσκεται από πιτσιρίκι, όταν άφησε την Αργεντινή για να βρει γιατρειά στο ορμονικό πρόβλημα του ύψους και να κυνηγήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο, ενώ με την «αλμπισελέστε» έχει 65 τέρματα και... ίσως να σταματήσει εκεί αν τελικά αποφασίσει να μη συνεχίσει να προσφέρει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σκοράροντας ξανά με τους Γκάλαξι, έφτασε στην 500άρα, με τα 438 εξ αυτών σε επίπεδο συλλόγων (Μάλμε, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άγιαξ, Μίλαν, Ίντερ και Λ.Α.) έχοντας και 62 γκολ με την εθνική ομάδα της Σουηδίας.

Πηγή: gazzetta.gr
Από το Blogger.