Με ποιες δεσμεύσεις θα πάει σε εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας

featured image

Στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεδιπλώσει την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, δηλαδή το πρόγραμμα του και μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η χώρα πλέον εκτός μνημονίων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στόχος του πρωθυπουργού είναι η έξοδος από τα μνημόνια να μην είναι κενή περιεχομένου, αλλά να μπορέσει αφενός να ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου να ενδυναμώσει έτι περαιτέρω το κοινωνικό κράτος και να ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με παράλληλη ενίσχυση του κόσμου της εργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει ένα πακέτο μέτρων με ορίζοντας έως το 2022.

Μεταξύ των μέτρων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός είναι: Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού που δίνεται σε νέους κάτω των 25 ετών Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών από το 20% στο 13,3% για κύρια σύνταξη. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας έχει επεξεργαστεί σενάριο για αντικατάσταση του ποσοστού των εισφορών για εφάπαξ και επικούρηση με ένα εφάπαξ ποσό, το οποίο δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 100 ευρώ τον μήνα. Μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 29% στο 26%. Μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ 24% Μείωση του ΕΝΦΙΑ έως κατά 30%. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το θέμα των περικοπών των συντάξεων.
Από το Blogger.