«Παρέλαση» με τεσσάρα και με πιτσιρικάδες από τη Λάρισα η ΑΕΚ

featured image

Τυπική διαδικασία αποδείχθηκε η αποστολή στη Λάρισα για την ΑΕΚ. Η Ένωση, με πολλά νέα πρόσωπα εντός αγωνιστικού χώρου, επικράτησε με 4-0 του γηπεδούχου Απόλλωνα και εξασφάλισε από το δεύτερο ματς την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Άλεφ, ο Μπότος, ο Σαρδέλης και το αυτογκόλ του Αγιώτη έδωσαν τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους».

Ο αγώνας προσφερόταν για να ξεκουράσει... τους πάντες ο Μαρίνος Ουζουνίδης και να δώσει μια ευκαιρία στους πιτσιρικάδες. Ακριβώς αυτό έκανε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» και πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε, ειδικά μετά το πρώτο ημίωρο. Ενθουσίασε -και σκόραρε- ο Μπότος, που ξέρει πάντα τι να κάνει με την μπάλα στα πόδια, πολύ καλή και η επιστροφή του Μπάμπη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, το πρώτο του γκολ πέτυχε ο Άλεφ, όπως και οι πιτσιρικάδες (Μπότος, Σαρδέλης).

Με τις αλλαγές που υπήρχαν στην 11άδα της ΑΕΚ ήταν δεδομένο ότι θα χρειαζόταν χρόνος για να βρουν τα πατήματα τους οι «κιτρινόμαυροι» και να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτός ο χρόνος, τελικά, ήταν 30 λεπτά, διάστημα στο οποίο ο Απόλλωνας Λάρισας απλά αμυνόταν και κρατούσε το 0-0. Μετά το ημίωρο η Ένωση ανέβασε ρυθμό, έβγαλε κάποιες καλές συνεργασίες -με τον Μπότο να είναι μέσα σε όλες- και στο τέλος του πρώτου μέρους ήρθαν και τα γκολ. Στο 41" ο Σβάρνας, ο οποίος έπαιξε στη θέση του δεξιού μπακ, ανέβηκε και έκανε το γύρισμα, ο Μπότος άφησε ωραία για τον Άλεφ και αυτός πλάσαρε σωστά για το 0-1. Αμέσως μετά, στο 45", η ΑΕΚ βγήκε ξανά μπροστά από δεξιά, αλλά με τον Γιαννιώτα αυτήν τη φορά, το γύρισμα του οποίου προσπάθησε να κόψει ο Αγιώτης, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-2).

Το ματς είχε κριθεί και αυτό έδινε τη δυνατότητα στα πιτσιρίκια το «δικεφάλου» να παίξουν πιο απελευθερωμένα στο δεύτερο μέρος, δείχνοντας μέρος των δυνατοτήτων τους. Η πρωταθλήτρια ήταν ορεξάτη, είχε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μοράν-Οικονόμου και είχε έναν Μπότο που ξεχώριζε συνεχώς με τις κινήσεις του και το πώς δημιουργούσε προϋποθέσεις για φάση με τις επιλογές του. Και η δικαίωση του για την πολύ καλή εμφάνιση του ήρθε στο 76", όταν ο Μπάμπης άνοιξε για τον Γιακουμάκη και αυτός έκανε το γύρισμα για το 0-3. Τη... δόξα του Μπότου μάλλον ζήλεψε ο Σαρδέλης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή, απείλησε αμέσως, έκανε κάποιες καλές ενέργειες και στο 90" πανηγύρισε και το 0-4, σε μια φάση που μπορεί να χρεωθεί και ως αυτογκόλ του Χατζή. Μικρή σημασία έχει, όμως, αφού ο μικρός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.

Απόλλων Λάρισας: Κουτογλίδης (46" Μαντζάρης), Κουρτετσιώτης, Κοντοές (70" Ράμος Ολιβέιρα), Λίταινας, Καμπέρης, Μπιμάι, Κοντοθανάσης, Σκούπρα, Αγιώτης (79" Ταουσάνης), Γαρυφαλλόπουλος, Χατζής.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Γιαννούτσος, Αλεφ (59" Μπάμπης), Μοράν, Γιαννιώτας (77" Σαρδέλης), Μπότος, Γιούσης (66" Αλμπάνης), Γιακουμάκης.

Πηγή: gazzetta.gr

Από το Blogger.