Ο Λοπετέγκι και εκείνοι που κάθισαν λιγότερο στον πάγκο της Ρεάλ

featured image

Τους τελευταίους μήνες, η ζωή δεν... πήγε τον Βάσκο προπονητή, ο οποίος όμως με τις δηλώσεις του είχε προλάβει να δείξει πως ό,τι και αν συνέβαινε ο ίδιος δεν υπήρχε περίπτωση να τρελαθεί. Δύο μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ρωσία, η ανακοίνωσή της Ρεάλ για την πρόσληψή του έφερε την άμεση απόλυση από την Εθνική Ισπανίας και μερικούς μήνες μετά, οι Merengues τα είπαν σκληρά για τον πρώην τερματοφύλακα καταλογίζοντάς του ότι με παίκτες τόσο υψηλού επιπέδου δεν γίνεται να έχεις τέτοια πορεία και εικόνα.

Ο Χουλέν Λοπετέγκι άντεξε 135 μέρες και μόλις 14 αγώνες στους Blancos (10 στο πρωτάθλημα, 3 στο Champions League και ένα στο ευρωπαϊκό Super Cup), έχοντας απολογισμό 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Ο 52xrόμως δεν είναι ο προπονητής με τη μικρότερη διάρκεια στο Santiago Bernabeu. Αυτός είναι ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο. Το 2004 ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον προσέλαβε στους Μαδριλένους, όμως τον απέλυσε ύστερα από 6 αγώνες και ισορροπία σε νίκες-ισοπαλίες-ήττες και γκολ 6-4. Το 1998 ο Καμάτσο είχε προσληφθεί και πάλι από την Ρεάλ αλλά δεν κάθισε ποτέ στον πάγκο της καθώς παραιτήθηκε πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Εκείνος που αντικατέστησε τον Καμάτσο στο Bernabeu ήταν ο Γκαρθία Ρεμόν, ο οποίος σαν υπηρεσιακός άντεξε πολύ περισσότερο αφού έφτασε τα 21 ματς (13 νίκες, 4 ισοπαλίες, 4 ήττες) πριν δώσει τη θέση του στον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο. Οπως ο Γκαρθία Ρεμόν, έτσι και ο Αρσένιο Ιγλέσιας ήταν προπονητής των Merengues για 21 αγώνες το 1996. Εκανε ταμείο με 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες και η νίκη σε βάρος της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ήταν η τελευταία του εμπειρία με την Ρεάλ αλλά και στους πάγκους γενικότερα.

Και πάμε σε πιο γνωστά ονόματα. Ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν ο άνθρωπος τον οποίο ο Πέρεθ επέλεξε για να αντικαταστήσει τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Μαδριλένος ξεκίνησε τη σεζόν 2015-16 αλλά άντεξε για 25 αγώνες, ανάμεσα στους οποίους η βαριά ήττα με 0-4 από την Μπαρτσελόνα αλλά και ο αποκλεισμός-κάζο στο Copa del Rey από την Κάδιθ κόντρα στην οποία χρησιμοποίησε αντικανονικά τον Ντένις Τσερίσεβ. Ο απολογισμός για τον Ράφα έλεγε 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, όμως ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ έκανε χώρο για τον Ζινεντίν Ζιντάν και τα 3 Champions League.

Φινάλε κάνουμε με τον Χουάντε Ράμος, ο οποίος ανέλαβε το 2008 έπειτα από την απόλυση του Μπερντ Σούστερ και είχε ένα εντυπωσιακό σερί νικών και έδωσε μάχη μέχρι τέλους με την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία τελικά κατέκτησε το treble. Το 2-6 όμως από τους Blaugrana ήταν πολύ βαρύ και έτσι έκλεισε τη θητεία του σαν τεχνικός της Ρεάλ με 27 αγώνες και 18 νίκες, μία ισοπαλία και 8 ήττες.

Πηγή: gazzetta.gr

Από το Blogger.