ΛΑ.Ε.: Προκαλεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για προστασία της πρώτης κατοικίας

featured image

«H Λαϊκή Ενότητα αγωνίστηκε και αγωνίζεται σταθερά κατά της λεηλασίας της λαϊκής περιουσίας. Με τους αγώνες της, κάθε εβδομάδα, επί δυο χρόνια, έχει αποτρέψει τους πλειστηριασμούς εκατοντάδων πρώτων κατοικιών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει ότι «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και το 2019, χρόνος όπου πλέον δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας».

Η Λαϊκή Ενότητα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι παρά την ανακοίνωση για τη δίμηνη παράταση του «νόμου Κατσέλη», ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που, στα χρόνια της διακυβέρνησής του μετέτρεψε τους πλειστηριασμούς σε ηλεκτρονικούς για να τους καταστήσει πιο αδιαφανείς, νομοθέτησε ως ιδιώνυμο την αντίδραση κατά των πλειστηριασμών.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι με τον «νόμο Σταθάκη» έκανε πολύ δυσμενέστερους τους όρους ένταξης των δανειοληπτών στον «νόμο Κατσέλη». Θεσμοθέτησε ότι η μη αποπληρωμή δόσεων δανειοληπτών που έχουν ενταχθεί στον «ν. Κατσέλη», οδηγεί σε αυτόματη έκπτωση από το νόμο, χωρίς να μεσολαβεί νέα δικαστική απόφαση. Επέτρεψε, από 1/1/2018, την πώληση σε funds, δανείων που έχουν ως εξασφάλιση υποθήκη πρώτης κατοικίας, καθώς και δανείων που έχουν ενταχθεί στον «ν. Κατσέλη». Προέβη σε διώξεις σε βάρος εκείνων που εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς και τέλος ότι προχωράει σε δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Blogger.