Ένα πρωτάθλημα που είναι ακόμη στον αέρα

featured image

Η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ήταν το τελευταίο επεισόδιο σε ένα σίριαλ που ξεκίνησε στη Super League, μετά την επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο έξω από το σπίτι του στη Λάρισα, που έφερε την αποχή των συναδέλφων του στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα η 15η αγωνιστική να αναβληθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας Αρχής συνεδρίασε την Παρασκευή (28/12) και έλαβε την απόφαση με ψήφους 13-3 (οι ΠΑΕ που διαφώνησαν ήταν Ολυμπιακός, Άρης και Πανιώνιος -λευκό ψήφισε η ΕΠΟ) το πρωτάθλημα να συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε, στη 15η αγωνιστική, με τα παιχνίδια να γίνονται το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιανουαρίου του νέου έτους. Παράλληλα, αποφασίστηκε να μετακινηθούν όλες οι αγωνιστικές του δευτέρου γύρου κατά μια εβδομάδα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι ο προγραμματισμός της Super League θα μετουσιωθεί από σχέδιο επί χάρτου σε πράξη. Και αυτό ισχύει όχι μόνο γιατί προσέφυγε στο αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, αλλά γιατί ακόμη δεν είναι σίγουρο ποια απόφαση θα πάρουν οι ρέφερι όσον αφορά την αποχή τους.

Οι διαιτητές της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου -σύμφωνα με πληροφορίες- φαίνεται να είναι αμετακίνητοι στην απόφασή τους να μην σφυρίξουν όσο δεν καλύπτονται οι εγγυήσεις που ζητούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί τα ματς να έχουν οριστεί, αλλά να μην υπάρχουν Έλληνες διαιτητές για να τα διευθύνουν.

Η σκέψη που υπάρχει στους ανθρώπους της Super League είναι να «επιστρατευθούν» ξένοι ρέφερι, οι οποίοι ωστόσο θα στοιχίσουν λίγο παραπάνω. Ειδικά εάν ληφθούν υπόψη τα έξοδα μετακίνησης. Κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι τα οικονομικά… το σηκώνουν. Όσον αφορά την προοπτική να χρησιμοποιηθούν διαιτητές της Football League, αυτό είναι κάτι που δεν θα επιθυμούσε ούτε η ΚΕΔ.

Με άλλα λόγια, και ενώ το 2019 κοντοζυγώνει, δεν είναι σίγουρο εάν η κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κάνει πράγματι σέντρα μέσα στις ημερομηνίες που έχουν αυτήν τη στιγμή επιλεγεί. Επίσης, «οδηγό» θα αποτελέσουν και τα παιχνίδια Κυπέλλου, το τριήμερο 8, 9 και 10 Ιανουαρίου.

Πάντως, σχεδόν άπαντες μοιάζουν σίγουροι ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρεθεί η λύση και η μπάλα στη Super League θα ξεκινήσει κανονικά.

Από το Blogger.