Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μακεδόνων που είχε μιλήσει στο BBC

featured image

Μύδρους κατά του BBC μετά το δημοσίευμα περί «σλαβομακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, εξαπολύει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, είχε μιλήσει και ο ίδιος στο βρετανικό δίκτυο αλλά δεν συμπεριέλαβαν τη δική του άποψη στο ρεπορτάζ. «Δεν τους συνέφερε να ακουστεί η αλήθεια, σε καμία περίπτωση» σχολίασε, κι εξήγησε πως η δημοσιογραφική έρευνα, που έγινε σε Δυτική Μακεδονία, Σκόπια αλλά και Θεσσαλονίκη είχε γίνει με αφορμή την επικαιρότητα, που στα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Δεν φανταζόμασταν πως θα το παρουσίαζαν έτσι το θέμα, μονόπλευρα, και ότι τις δικές μας απόψεις θα τις χαρακτήριζαν εθνικιστικές επειδή είπαμε πως έχουν οι Σκοπιανοί έχουν εδαφικές διεκδικήσεις για την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Τάτσιος. Όπως συμπλήρωσε, στη ραδιοφωνική εκπομπή που είχε γίνει τότε, τον είχε δικαιώσει ένας Σκοπιανός χωρικός, ο οποίος είχε πει τότε πως κάτω από τη λίμνη των Πρεσπών υπάρχουν εδάφη «δικά τους» και θα τα πάρουν κάποια στιγμή.

«Οι άθλιοι του BBC» έπαιξαν εκείνον κι εμάς όχι, συνέχισε.

Το δημοσίευμα του BBC με τίτλο «Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – Οι Μακεδόνες Σλάβοι» προκάλεσε θύελλα στην Ελλάδα, ενώ για το θέμα απηύθυνε επιστολή προς το βρετανικό δίκτυο ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς.

Η συντάκτρια του επίμαχου ρεπορτάζ του BBC Μαρία Μαργαρώνη, μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Ισάακ Καριπίδη για τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε μετά το δημοσίευμα. «Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δεχθεί τόσα πολλά μηνύματα», είπε χαρακτηριστικά η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο. «Δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις», συμπλήρωσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Blogger.