Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Άνοιξε τα χαρτιά του για τον Βοτανικό

featured image

Την προφορική συμφωνία με την κυβέρνηση για το θέμα του Βοτανικού επιβεβαίωσε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και επικεφαλής του «πράσινου» Ερασιτέχνη, τόνισε ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η μόνη για να είναι ανταγωνιστικό το «τριφύλλι» και την ύπαρξη ισονομίας σε σχέση με τις άλλες μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Επισήμανε ότι αποτελεί μια «win-win κατάσταση για όλους», ενώ εκτίμησε πως ακόμη κι αν αλλάξει η κυβέρνηση μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, το πλάνο του για ενιαίο Παναθηναϊκό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ θα υποστηριχθεί και από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως τόνισε μέσω του Σπορ FM ο κ. Γιαννακόπουλος, αυτό που θέλει είναι να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, ώστε να το μοιραστεί με τον κόσμο της ομάδας που «ανυπομονεί για κάποιο καλό νέο για τον σύλλογο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για:

Τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με την τωρινή κυβέρνηση για τη δημιουργία ποδοσφαιρικού και μπασκετικού γηπέδου στον Βοτανικό: «Δεν θέλω να εμπλακούμε σε προεκλογικά παιχνίδια. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι υπάρχουν πολύ προχωρημένες συζητήσεις. Στη βάση του ό,τι έχει κυκλοφορήσει από χθες το βράδυ, έχει μεγάλη δόση αλήθειας».

Το αν είναι προεκλογικό τέχνασμα: «Εδώ και τρία χρόνια προσπαθώ να βρω λύση να στεγάσει τον ενιαίο Παναθηναϊκό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι εκεί που θα θέλαμε. Το μπάσκετ μπορεί να ανταγωνιστεί μέχρι ενός σημείου, παρότι οι κυβερνήσεις έχουν χτυπήσει τις επιχειρήσεις μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση να είναι μόνο ένας Γιαννακόπουλος. Έχει έρθει η ώρα του κόσμου να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να βάλει το χέρι στην τσέπη. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσω μίας κοινής στέγης για τον σύλλογο. Είχα προτείνει το Athens Live, το οποίο δεν μπορούσε να προχωρήσει για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Ήταν προφανώς πολύ μεγάλη η γραφειοκρατία. Μπορεί κάποιοι μέσα από την κυβέρνηση να ήθελαν και άλλοι όχι. Προκρίνεται η δεύτερη λύση, που είναι ο Βοτανικός. Να υπάρχει ενιαία στέγη, χωρίς να είναι το μπάσκετ, δεν μπορεί να προχωρήσει.

Τα έχουν συζητήσει οι νομικοί μας μαζί με την κυβέρνηση, η οποία δείχνει διάθεση να αλλάξουν οι συντελεστές δόμησης για να γίνει αυτό το έργο. Υπάρχουν ένα κονδύλι από την Περιφέρεια Αττικής (ανάλογο με εκείνο της ΑΕΚ για την "Αγια-Σοφιά"), κεφάλαια από το ταμείο κρατικών επενδύσεων και κάποια χρήματα από τράπεζες. Έχοντας "καεί" με το θέμα Athens Alive, που άλλα συζητούνταν και άλλα έβγαιναν, δεν ήθελα να κοροϊδέψω τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή συμφωνία για Βοτανικό στα χαρτιά. Δεν ήθελα να βγει στη δημοσιότητα μέχρι να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, δεν ήθελα να μοιραστώ κάτι με τον κόσμο που ανυπομονεί για κάποιο καλό νέο για τον σύλλογο».

Το αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εμποδίσει αυτό το πρότζεκτ: «Από τη στιγμή που αυτή η λύση δίνεται στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, λογικά θα θέλει να προχωρήσει. Δεν είμαι στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη. Το μόνο που ξέρω, είναι ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, κ. Μπακογιάννης, είναι υπερβολικά υπέρ αυτής της κίνησης. Είναι καλό για όλους. Ποιος δεν θέλει να υπάρχει ένας δυνατός Παναθηναϊκός; Στον Ολυμπιακό δόθηκε το Καραϊσκάκη, στον ΠΑΟΚ δόθηκε ένα οικόπεδο στην περιοχή της Τούμπας και στην ΑΕΚ υποστηρίχθηκε το έργο του νέου γηπέδου της».

Το νομικό κομμάτι του πρότζεκτ και αν μπορεί να επηρεαστεί από τη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου και μπάσκετ: «Πρώτα απ" όλα έχουν παγώσει τα πάντα λόγω εκλογών. Άρα, κανείς δεν μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση αυτήν τη στιγμή. Έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια και εκείνο μου έχει μεταφερθεί είναι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το γήπεδο του μπάσκετ».

Το ποιος θα αναλάβει το κόστος: «Υπάρχει ένα σχέδιο προς υλοποίηση. Οι τράπεζες έχουν δείξει ενδιαφέρον, υπάρχει ένα κονδύλι από την Περιφέρεια Αττικής, κεφάλαια από το ταμείο κρατικών επενδύσεων».

Τη δική του αίσθηση για το τέλος: «Όποια κι αν είναι η εκτίμησή μου, έχω την επιθυμία να γίνει αυτό το έργο, αφού αγαπάω τον Παναθηναϊκό και από τη στιγμή που έχω ένα κομμάτι του στα χέρια μου. Αν έρθει καλώς, αν δεν έρθει, θα ξέρω πως έχω κάνει την προσπάθειά μου».

Το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Πολιτεία: «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ποια κυβέρνηση δεν θα ήθελε έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Επίσης, δεν θα ήθελα να χρησιμοποιηθεί αυτό το θέμα ως προεκλογικό τέχνασμα. Γι" αυτόν τον λόγο η συνέντευξη Τύπου που ετοιμάζω πάει μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ και μετά τις εκλογές, ώστε να μην επηρεάσουμε την κοινή γνώμη. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να είναι ενωμένος και να καταλάβει πως δεν μπορεί να είναι μόνο στο γήπεδο και να περιμένει, πρέπει να βγει μπροστά όσο του το επιτρέπει το εισόδημά του».

Την έδρα που θα ήθελε ο ίδιος για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό: «Αυτό είναι καθαρά στο χέρι της ΠΑΕ. Εφόσον το θέλει, η Λεωφόρος είναι εκεί και μπορεί να τη ζητήσει. Ιδανικό θα ήταν να βγουν και οι δύο και να τονίσουν ότι υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ».

Από το Blogger.