Φίλης για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Μπορούν να γίνουν συναινετικά

featured image

Διαφορετική θέση από αυτή που έχει επισήμως διατυπώσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης διατύπωσε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, προκρίνοντας συναινετικά βήματα στη διαδικασία.

«Το Σύνταγμα και ο νόμος δεν θέτει κανένα θέμα, μπορεί η κυβέρνηση και σε περίοδο οιονεί προεκλογική να προχωρήσει στην επιλογή των δικαστών» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Αντέννα. Αλλά πρόσθεσε: «Γιατί θα πρέπει να τσακωθούμε προεκλογικά; Θα μπορούσαμε συναινετικά να συζητήσουμε για το θέμα αυτό γιατί η επιλογή για τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει περάσει από τη διάσκεψη των προέδρων κι έχει εγκριθεί. Πληροφορούμαι πως ο επικρατέστερος για εισαγγελέας έχει την υποστήριξη και της Νέας Δημοκρατίας. Αν μπορούμε να βρούμε τέτοιες συναινετικές λύσεις γιατί να ρίξουμε μπαλάκι στον κομματικό ανταγωνισμό το θέμα, και από τις δύο πλευρές; Συναινετική διαδικασία και τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Φίλης ανέφερε: «Είναι προφανές πως υπάρχει ένα μήνυμα και πρέπει να το λάβουμε, ως κόμμα και ως κυβέρνηση».

«Τώρα που βγαίνουμε από τους σκληρούς μνημονιακούς καταναγκασμούς και έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα, πιστεύουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξει πως μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών συνολικά» πρόσθεσε ενώ σχετικά με τις αναφορές για αλαζονεία στην κυβέρνηση σχολίασε: «Η κυβέρνηση είχε ευκαιρία να πολιτευτεί με διαφορετικό πολιτικό ύφος αλλά δεν υπήρξε ούτε ένας που να πιάστηκε στο μέλι».

Τέλος τόνισε: «Όλοι μας θα έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, ο καθένας με τις ευθύνες μας. Και ο πρωθυπουργός, είναι κανένας μας υπεράνω ευθυνών; Όχι υποκριτικού χαρακτήρα, στην πράξη. Πρέπει να λάβουμε το μήνυμα και έμπρακτα να κάνουμε διορθώσεις στην πολιτική μας. Συγγνώμη είναι εύκολο να πεις, στην πράξη τι κάνεις...»

Από το Blogger.