Financial Times: Η Ευρωζώνη χρειάζεται κάποιον τολμηρότερο από τον Ντράγκι

featured image

«Μπορεί ο Γενς Βάιντμαν να είναι δημοφιλής στο εσωτερικό της Γερμανίας, ωστόσο αντιμετωπίζεται με καχυποψία στην υπόλοιπη Ευρώπη», γράφουν οι Financial Times, που προσθέτουν: «Αν, όμως, ο Μάνφρεντ Βέμπερ τελικά δεν αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν, οι πιθανότητες για τον Βάιντμαν (να αναλάβει επικεφαλης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) αυξάνονται. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι η σειρά της Γερμανίας να αναλάβει κορυφαίο οικονομικό πόστο».

Όπως αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι οικονομολόγοι, επενδυτές και βουλευτές στη Γαλλία και στις νότιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πιστεύουν ότι η στάση του κ. Βάιντμαν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους συνιστά απειλή για τη σταθερότητα του ευρώ.

«Η Ευρωζώνη χρειάζεται κάποιον τολμηρότερο από τον Μάριο Ντράγκι, όχι συντηρητικό όπως ο Βάιντμαν», σημειώνει ο Κρίστιαν Οντενταλ του think-tank Centre for European Reform. Αν και οι Γερμανοί πολιτικοί και πολίτες υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Βάιντμαν, ανώτεροι υπάλληλοι στο Βερολίνο αναρωτιούνται αν αξίζει να «κάψει» η Άνγκελα Μέρκελ το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει για να πείσει την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή, για τους Γερμανούς συντηρητικούς είναι πολύ βολικό να λέμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι αυτός ο Ιταλός στην ηγεσία της ΕΚΤ που σας κλέβει τις αποταμιεύσεις σας», δήλωσε ανώτερος υπάλληλος. «Με τον Βάιντμαν επικεφαλής της ΕΚΤ, θα χαθεί ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Από το Blogger.