Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Χάποελ Μπερ Σεβά

featured image

Το δεύτερο φιλικό του έδωσε στην Πολωνία ο Ολυμπιακός και έφερε νέα ισοπαλία αυτή τη φορά με την Χάποελ Μπερ Σεβά με 2-2, δείχνοντας κάποια καλά στοιχεία κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πέδρο Μαρτίνς, έκανε πολλές αλλαγές στην εντεκάδα, επιλέγοντας ως σύστημα το 4-2-3-1 και δίνοντας και πάλι φανέλα βασικού στον Μπα.

Οι υπόλοιποι 10 ήταν διαφορετικοί από το παιχνίδι με την Πόγκον Στσέτσιον. Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» ήταν πολύ καλή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και δεν άφηνε περιθώρια στους Ισραηλινούς να βγουν μπροστά.

Ο Ντουρμισάι βρέθηκε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Ο διεθνής επιθετικός, ήταν σε μόνιμη βάση στην περιοχή των Ισραηλινών κι έχοντας τους Φορτούνη, Ποντένσε στις πτέρυγες μπορούσε να απειλήσει ανά πάσα στιγμή.

Αρχικά, οι «ερυθρόλευκοι», απείλησαν ωστόσο με τον Ελαμπντελαουΐ να σουτάρει άουτ μετά από γύρισμα του Φορτούνη. Η πίεση που ασκούσαν στην Μπερ Σεβά έγινε γκολ στο 28", όταν ο Ποντένσε σέντραρε για τον Ντουρμισάι κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Άμεση ήταν η απάντηση των Ισραηλινών όμως, καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά αδράνησε στο 34" και η Χάποελ το εκμεταλλεύτηκε. Ο Σαχάρ βρέθηκε στην πλάτη των Μπα, Βούκοβιτς και πλάσαρε για το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτο μέρους.

Ανατροπή, πολλές αλλαγές και σκληρό μαρκάρισμα στον Ελαμπντελαουΐ

Στην επανάληψη, ο ρυθμός ήταν καλός με τον Ολυμπιακό να μπαίνει ελαφρώς καλύτερα από την Μπερ Σεβά και να απειλεί με ένα σουτ του Μασούρα στο 51" κι άλλο ένα του Φορτούνη στο 57". Όμως, το γκολ ήρθε από τους Ισραηλινούς οι οποίοι γύρισαν το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, στο 60" ο Μπα γλίστρησε, ο Χασελμπάιν απέφυγε και τον Σουρλή και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Από εκεί και πέρα έγιναν πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές με το παιχνίδι να χαλάει στο 65", όταν ο Ελαμπντελαουΐ δέχτηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από αντίπαλό του που σε επίσημο παιχνίδι θα σήκωνε μέχρι και κόκκινη κάρτα!

Αυτό το μαρκάρισμα είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεφύγει και να έχουμε αρκετά σκληρά φάουλ κι από τις δύο πλευρές. Στα τελευταία δέκα λεπτά όλοι έδειχναν απλά να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει.

Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν ο Μπρούνο βρήκε κάθετα τον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να ανατρέπεται από τον αντίπαλο γκολκίπερ και τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Η πιο ηχηρή μεταγραφή του Ολυμπιακού ανέλαβε και την εκτέλέση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας και το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουΐ (68" Ανδρούτσος), Βούκοβιτς (72" Σεμέδο), Μπα (61" Παπαδόπουλος), Κούτρης (46" Τσιμίκας), Τοροσίδης (46" Γκιγιέρμε), Σουρλής (76" Μπρούνο), Μασούρας Γ. (61" Σολδάνο), Φορτούνης (61" Ραντζέλοβιτς), Ποντένσε (44" Βαλμπουενά), Ντουρμισάι (61" Γκερέρο)

Χάποελ Μπερ Σεβά: Σέτκους, Μπεν Μπίτον, Γκόλντμπεργκ, Αμίτ Μπίτον, Μιγκέλ Βίτορ, Σαμίρ, Σαμπάγκ, Σαφούρ, Μάριν, Χάσελμπαϊνκ, Σαχάρ.

Πηγή: gazzetta.gr

Από το Blogger.