Αλέξης Τσίπρας: Στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

featured image

Στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέμα την επιλογή των προσώπων που θα τεθούν επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, θα συμμετάσχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και για τον λόγο αυτό μεταβαίνει στις Βρυξέλλες.

Η ανάδειξη των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς και τον ύπατο εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, δεδομένου ότι το Κοινοβούλιο έχει προγραμματίσει να εκλέξει τον νέο του πρόεδρο στις 3 Ιουλίου, κατά την πρώτη του ολομέλεια στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Το σημερινό πρόγραμμα, με βάση την ώρα Βελγίου, έχει ως εξής:

17:30 Αφίξεις Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο 18:00 Έναρξη της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί απόψε συμφωνία, οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνεχιστούν αύριο, Δευτέρα 1 Ιουνίου, με πρωινό γεύμα.

Η σύνοδος αυτή στις Βρυξέλλες συγκαλείται σε συνέχεια της αδυναμίας των ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε. να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές υποψηφιότητες κατά την τακτική Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας.

Από το Blogger.