Κυριάκος Μητσοτάκης: Το έθνος μας μεγαλουργεί πάντα μόνο όταν είναι ενωμένο

featured image

«Το έθνος μας μεγαλουργεί πάντα μόνο όταν είναι ενωμένο και έχει συγκεκριμένους στόχους τους οποίους υπηρετεί με αποφασιστικότητα και προσήλωση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα, όπου συμμετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και τη μνήμη του πολιούχου της, Αποστόλου Παύλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αποστόλου Παύλου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρίσκεται στην Καβάλα, «όπου ο Απόστολος Παύλος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη γη της Μακεδονίας για να κοινωνήσει τον λόγο του Θεού. Ταυτόχρονα, η Καβάλα, γιορτάζει και την απελευθέρωσή της, και η μνήμη μας επιστρέφει σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε την ελευθερία και την εδαφική μας ακεραιότητα». «Σε μια εβδομάδα από τώρα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «έχουμε εθνικές εκλογές και εύχομαι και ελπίζω να ανατείλει μια νέα, μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα μας. Με όλο το έθνος ενωμένο, να μπορέσουμε να οδηγήσουμε και πάλι την Ελλάδα μας σε σπουδαίες στιγμές».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε το απόγευμα στην Καβάλα όπου αρχικά παρακολούθησε τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου. Στην είσοδο του ναού τον υποδέχθηκε η δήμαρχος της πόλης Δήμητρα Τσανάκα, ο τοπικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Στη συνέχεια, συμμετείχε μαζί με όλες τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου και έτυχε θερμής υποδοχής από τον συγκεντρωμένο κόσμο. Η πομπή κατέληξε στο βήμα του Απόστολου Παύλου στην παραλία της Καβάλας. Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, την άνοιξη του 49 μ.Χ., ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, αποβιβάστηκε στο αρχαίο λιμάνι της Νεάπολης (σημερινή Καβάλα), πατώντας έτσι για πρώτη φορά το πόδι του επί ελληνικού και ευρωπαϊκού εδάφους και συνεχίζοντας το ταξίδι του προς τη φημισμένη πόλη των Φιλίππων.

Ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, καλωσόρισε και προσφώνησε τον κ. Μητσοτάκη και λίγο πριν από το τέλος της ακολουθίας, του επέδωσε το ασημένιο μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, λέγοντάς του να το έχει στο γραφείο του ως ευλογία για να του δίνει ο άγιος δύναμη στο έργο του.

Αύριο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Από το Blogger.