Το κρυπτονόμισμα του Facebook που αναμένεται να βάλει δυνατά τον κολοσσό και στον χρηματοπιστωτικό τομέα

featured image

Εδώ και μία πενταετία, πιο έντονα τουλάχιστον, έχουν μπει στην καθημερινότητά μας όροι οι οποίοι αφορούν το οικονομικό αλλά και το τεχνολογικό πεδίο και οι οποίοι μας ακούγονται σαν κάποιου είδους «εξωτικό φρούτο».

«Κρυπτονόμισμα», «Βitcoins», «blockchain», «peer to peer», «mining» είναι μερικοί από αυτούς. Κάποιοι παίζουν με αυξανόμενη ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Τύπο. Αιτία αυτής της αυξανόμενης εμφάνισης είναι ίσως η μεγαλύτερη ενασχόληση των πολιτών με τα κρυπτονομίσματα και την αντίστοιχη οικονομία. Σε βαθμό που πλέον αφορά μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οικονομικούς και τεχνολογικούς κολοσσούς καθώς και τα χρηματιστήρια.

Τη μερίδα του λέοντος το πρώτο εξάμηνο του 2019 το παίρνει η νέα προσπάθεια του Facebook να εισβάλει και στην οικονομία των κρυπτονομισμάτων με το δικό της «Libra».

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τα σχέδιά του να λανσάρει το Libra, και συνένωσε τις δυνάμεις του με 28 εταίρους σε μία οντότητα, τη Libra Association. H έδρα της οντότητας θα είναι η Γενεύη που θα ελέγχει το νέο ψηφιακό νόμισμα το οποίο θα κυκλοφορήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Από το Blogger.