Παύλος Πολάκης: Καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα και μεθοδεύεις

featured image

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η διαδικασία της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεκινώντας την τοποθέτησή του, σημείωσε ότι «έγινε η άρση της ασυλίας μου όταν την προηγούμενη εβδομάδα αποφυλακίστηκε ο κύριος Αριστείδης Φλώρος και έρχεται τη στιγμή που σε χρόνο ρεκόρ έρχεται η αποφυλάκιση, λόγω της αναγνώρισης του έντιμου πρότερου βίου και όχι λόγω των ποινικών κωδίκων, του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

«Η άρση της ασυλίας μου δείχνει την πολιτική σκοπιμότητα και τις μεθοδεύεις», τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την άρση της ασυλίας είχε εισηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με ψήφους οκτώ υπέρ και δύο κατά. Υπέρ ψήφισαν έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης, κατά δύο βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αφορά δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά την εισαγγελική δίωξη μετά την έγκληση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για καταγραφή συνομιλίας τους, και η δεύτερη τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής.

Από το Blogger.