ΑΕΚ: Πρόβα τζενεράλε μπροστά στον κόσμο της

featured image

Σε ρυθμούς ευρωπαϊκών υποχρεώσεων μπαίνει η ΑΕΚ, η οποία την επόμενη εβδομάδα παίζει για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League απέναντι σε Χόνβεντ ή Κραϊόβα.

Για αυτό και η αποψινή φιλική αναμέτρηση με την Μπασάκσεχιρ (20:30/Novasports 1) στο ΟΑΚΑ έχει τον χαρακτήρα της πρόβας τζενεράλε για τους κιτρινόμαυρους. Ένα δυνατό φιλικό τεστ (το πιο δυνατό για την ακρίβεια) για τον Μιγκέλ Καρντόσο και τους παίκτες του ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Το φιλικό παρουσιάζει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον, με τους φίλους της Ένωσης να έχουν τη δυνατότητα να δουν τη νέα ομάδα που χτίζει ο Καρντόσο για πρώτη φορά εντός έδρας. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η επόμενη ευκαιρία τους θα είναι πλέον στην έναρξη του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ξάνθη, καθώς και τα δύο εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς (αν όλα πάνε καλά και η ΑΕΚ προκριθεί στα πλέι οφ) θα διεξαχθούν λόγω της τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών.

Οι φίλοι της Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν για πρώτη φορά με τη φανέλα της ομάδας το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος αναμένεται να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά, καθώς και τους υπόλοιπους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Η λογική λέει ότι ο Καρντόσο θα ξεκινήσει ένα σχήμα βάσει των όσων έχει στο μυαλό του ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής αναμέτρησης την επόμενη Πέμπτη. Έτσι μια πιθανή σύνθεση θα είναι με τους Μπάρκα, Χουλτ, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Σιμάο, Ζεράλντες, Μάνταλο, Βέρντε και Λιβάια. Οι επιλογές για τον Καρντόσο μεσοεπιθετικά είναι αρκετές σε αυτόν τον... ευχάριστο πονοκέφαλο που έχει από τη μέση και μπροστά ο Πορτογάλος κόουτς.

Οι απουσίες της ΑΕΚ για την αποψινή αναμέτρηση έχουν να κάνουν με τον Μπακάκη, που ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος παρότι προπονείται κανονικά και με τους Οικονόμου, Κρίστιτσιτς και Γιακουμάκη, οι οποίοι ξεπερνούν πάντως τα προβλήματά τους και σύντομα θα προπονούνται και αυτοί με τη σειρά τους στο 100%.

Θυμίζουμε ότι στην αποστολή των κιτρινόμαυρων για το σημερινό φιλικό με την Μπασάκσεχιρ βρίσκονται οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Σιμάο, Μάνταλος, Σαρδέλης, Βέρντε, Ζεράλδες, Αλμπάνης, Ντέλετιτς, Κλωναρίδης, Λιβάια, Ολιβέιρα.

Πηγή: gazzetta.gr

Από το Blogger.