Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό το Σάββατο

featured image

Σε έκτακτο ΚΥΣΕΑ κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με θέμα συζήτησης το προσφυγικό για αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου: «Αύριο Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στις 11.00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, δεκάδες βάρκες γεμάτες πρόσφυγες και μετανάστες να φθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες είναι τόσο ασφυκτική που σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το απόγευμα έγινε απόβαση εκατοντάδων μεταναστών στις ακτές της Βόρειας Λέσβου.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.

Από το Blogger.