ΣΥΡΙΖΑ για Μόρια: Η Νέα Δημοκρατία έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου

featured image

Ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τραγωδία στη Μόρια.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η ΝΔ «με τους χειρισμούς της έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου, χωρίς διάθεση να κάνει κάτι άλλο πέρα από επικοινωνιακές κινήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών και να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη για επίλυση του μεταναστευτικού.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Παρά τα όσα θέλουν να υποστηρίζουν οι κυβερνώντες, κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και δύο μήνες. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για την μεταναστευτική πολιτική, αλλά με τους χειρισμούς της έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου, χωρίς διάθεση να κάνει κάτι άλλο πέρα από επικοινωνιακές κινήσεις.

Την ώρα που τα νησιά είναι ασφυκτικά γεμάτα και η αποσυμφόρησή τους ξεκίνησε με χαρακτηριστική καθυστέρηση, μόλις στα τέλη Αυγούστου, την ώρα που στη Μόρια εξελίσσεται μια ανθρωπιστική τραγωδία, η Νέα Δημοκρατία κάνει επίδειξη δύναμης σε οικογένειες με μικρά παιδιά που μεταφέρονται σε ακατάλληλες ανοιχτές δομές τις οποίες αρκετοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν με προορισμό το "πουθενά".

Την ίδια ώρα που η απόφαση της Συνόδου της Μάλτας, ανοίγει μία διέξοδο για μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε. και στην αποσυμφόρηση άλλων χωρών, όπως της Ιταλίας, η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε συμμετείχε στη σύνοδο ούτε έχει διεκδικήσει τίποτα μέχρι στιγμής από την Ε.Ε, όπως είχε πράξει τα προηγούμενα χρόνια στις συναντήσεις των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, γεμίζει ασφυκτικά τα κέντρα κράτησης και στήνει πρόχειρες «ανοιχτές δομές» χωρίς αξιοπρεπείς συνθήκες και χωρίς ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών στέλνοντας ξεκάθαρα μήνυμα αποτροπής, χωρίς κανένα αποτέλεσμα αλλά και καλλιεργώντας έναν επικίνδυνο κοινωνικό αυτοματισμό.

Καλούμε τη ΝΔ να προχωρήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση των νησιών, τη στέγαση σε αξιοπρεπείς δομές ενδοχώρας, να αναπτύξει τις πολιτικές ένταξης που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να ασκήσει πίεση προς την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα για συλλογική λύση στο ζήτημα».

Από το Blogger.