Πήγε σε τράπεζα σπέρματος, έκανε εξωσωματική για να γίνει μητέρα και γέννησε νάνο

featured image Η ιστοσελίδα μιας τράπεζας σπέρματος στη Ρωσία έχει μπλοκαριστεί αφού μια γυναίκα που πήρε από εκεί σπέρμα γέννησε ένα παιδί νάνο Η 40χρονη γυναίκα που είναι επιτυχημένη συγγραφέας και το όνομά της δεν έχει γίνει γνωστό, επέλεξε να γίνει μητέρα παίρνοντας σπέρμα από τράπεζα αίματος. Έτσι πήγε σε μια κλινική και έκανε εξωσωματική, αφού επέλεξε το σπέρμα του ιδανικού (για εκείνη) πατέρα, από την τράπεζα σπέρματος το οποίο σαφώς και πλήρωσε.

[expander_maker more="Διαβάστε περισσότερα" less="..."] Έχει υποβληθεί σε επιτυχή θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης στην ιδιωτική κλινική της Μόσχας, αφού πληρώσει για το σπέρμα του. Στην επιλογή του πατέρα την προσέλκυσε το κόκκινο μαλλί του, η εκπαίδευσή του αλλά και το γεγονός ότι ήταν ψηλός.
Ωστόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ανακάλυψε πως το έμβρυο πάσχει από achondroplasia, μια σπάνια ανίατη ασθένεια που παθαίνει ένα παιδί στις 20.000. Αυτό προκαλεί νανισμό, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Μάλιστα η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και μετά την γέννηση του παιδιού, καθώς οι γιατροί της είπαν πως θα ψηλώσει ελάχιστα ενώ και τα άκρα του δεν θα αναπτυχθούν σωστά. Η γυναίκα είπε ότι ήθελε να προειδοποιήσει κι άλλους πελάτες των τραπεζών σπέρματος για τον κίνδυνο. Το δικαστήριο της κοπεβέσκι διέταξε τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας της δανικής τράπεζας σπέρματος Cryos στη Ρωσία και αποφάνθηκε ότι η χρήση των υπηρεσιών της θα παραβίαζε τους ρωσικούς νόμους. Σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας η τράπεζα σπέρματος οφείλει να έχει κάνει τα εξής πριν δώσει το σπέρμα: «ιατρική γενετική εξέταση» του δότη, ανάλυση της «ψυχικής και σωματικής του κατάστασης» και ένα οικογενειακό δέντρο με λεπτομέρειες των συγγενών. H τράπεζα σπέρματος δεν έχει σχολιάσει το γεγονός. [/expander_maker]
Από το Blogger.