Ενέργεια και άμυνα στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ισραήλ

featured image

Σε εγκάρδιο κλίμα γίνεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισραέλ Κατς, σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Δένδια στο υπουργείο.

Μετά την κατ" ιδίαν συνάντηση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της ισραηλινής αντιπροσωπείας, που συνοδεύει τον κ. Κατς στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Οι συζητήσεις των δύο υπουργών, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών, θα εστιαστούν στην εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ με έμφαση στην άμυνα και την ενέργεια, ενώ θα συζητηθούν, επίσης, οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή.

Τη σημασία που έχει η επίσκεψη του κ. Κατς στην Ελλάδα, για την ισραηλινή πλευρά, αποτύπωσε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα: «Η επίσκεψη του κ. Κατς στην Ελλάδα, σε μία περίοδο κατά την οποία γίνονται διεργασίες στη χώρα του για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, αντικατοπτρίζει τη σημασία που αποδίδει το Ισραήλ στις σχέσεις των δύο χωρών και στη διατήρηση της δυναμικής τους».

Νωρίτερα, στις 10:00 το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το πέρας των συναντήσεων στο υπουργείο Eξωτερικών και της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Δένδια, στις 4 το απόγευμα ο κ. Κατς θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Από το Blogger.