Έργα τέχνης που κοσμούσαν το σπίτι του Marc Jacobs σε δημοπρασία

featured image

Χάρη στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s κάποιοι θαυμαστές του Marc Jacobs θα ζήσουν λίγο όπως ο θρυλικός Αμερικανός σχεδιαστής μόδας.

Πολύτιμα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους του διαμερίσματός του στο Γουέστ Βίλατζ σύντομα θα πωληθούν σε δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος στη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα από 150 έργα καλλιτεχνών όπως οι Εντ Ρούσα, Ρίτσαρντ Πρινς, Ουρς Φίσερ και Άντι Γουόρχολ, Μορίς Μαρινό, Φρανσίς Πικαμπιά, Αλμπέρτο και Ντιέγκο Τζακομέτι και έπιπλα των Εζέν Πριτζ και Πολ Ντιπρέ Λαφόν θα βρεθούν στο στόχαστρο συλλεκτών που αναζητούν αντικείμενα που ενέκρινε ο Τζέικομπς στις δημοπρασίες του οίκου Sotheby’s στις 13 Νοεμβρίου με τίτλο «Ιμπρεσιονισμός και Ημέρα Σύγχρονης Τέχνης», στις 14 Νοεμβρίου «Απογευματινή Δημοπρασία Σύγχρονης Τέχνης» στις 15 Νοεμβρίου «Ημέρα Σύγχρονης Τέχνης” και “Πολύτιμα Κοσμήματα» στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο Sotheby’s σχεδιάζει επίσης στις 12 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη δημοπρασία αντικειμένων και επίπλων του Μαρκ Τζέικομπς από την κατοικία του στο Παρίσι με τίτλο «Marc Jacobs: A Life of Design».

Τη δεκαετία του ‘80, ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας «περνούσε πολλές νύχτες» με τους Ζαν Μισέλ Μπασκιά, Φραντσέσκο Κλεμέντε και άλλους καλλιτέχνες.

Αλλά ήταν η έκθεση του Μάικ Κέλι στο Μουσείο Whitney Αμερικανικής Τέχνης γύρω στο 2000 που τον έκανε να συνδεθεί με την τέχνη, σύμφωνα με τη συνέντευξή του στον Sotheby’s. Αργότερα βλέποντας μια έκθεση με εκτυπώσεις του Κέλι διδάχθηκε από τον συλλέκτη Τζον Ρέινχολντ πως να αγοράζει έργα τέχνης.

Πίνακες της Ελίζαμπεθ Πέιτον και Κάρεν Κίλιμνικ και το άτιτλο έργο τέχνης του Ρίτσαρντ Πρινς (Τέσσερις γυναίκες κοιτούν προς την ίδια κατεύθυνση) καθώς και φωτογραφίες θα πωληθούν στη δημοπρασία.

Το έργο του Ρούσα «She Gets Angry at Him» (Θυμώνει μαζί του) αναμένεται να είναι το πιο ακριβό στη δημοπρασία, καθώς η τιμή του εκτιμάται στα 2 -3 εκατομμύρια δολάρια.

«Αγαπώ το πνεύμα του Εντ Ρούσα, ο οποίος για μένα είναι ο σημαντικότερος εν ζωή Αμερικανός καλλιτέχνης» ανέφερε ο Μαρκ Τζέικομπς.

Ο σχεδιαστής μόδας πρόσφατα απέκτησε με τον σύζυγό του, Τσαρ Ντεφραντσέσκο τετραώροφη κατοικία σχεδιασμένη από τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ στο Ράι της πολιτείας της Νέας Υόρκης και, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, στην οδό Bethune έναντι 14,5 εκατ. δολαρίων.

Από το Blogger.