Γιώργος Πρίντεζης: Θέλω να συνεχίσω και να αποσυρθώ στον Ολυμπιακό

featured image

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε στα πρώτα του χρόνια στα παρκέ, μέχρι τις 300 του συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μιλώντας στο «fullbasket.es» και στάθηκε στο λόγο που αρνήθηκε τους Νικς και το ΝΒΑ, μετά το «πεταχτάρι» του το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, και εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Ντιρκ Νοβίτσκι.

Τέλος, σχολίασε τις… μονές υποχρεώσεις πια του Ολυμπιακού στην Euroleague, μίλησε με σεβασμό για τον Βασίλη Σπανούλη και τόνισε ξανά πως θέλει να αποσυρθεί με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αναλυτικά είπε:

Για τις 300 συμμετοχές του στην Euroleague: «Πολλά παιχνίδια, σωστά; (γέλια) Όταν ήμουν νέος, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιζα σε τόσα πολλά, για να είμαι ειλικρινής. Λέει πολλά αυτό για τη δουλειά μου όλα τα χρόνια, για να παραμείνω στην ελίτ, και λέει πολλά επίσης και για τον Ολυμπιακό».

Για τις πρώτες αναμνήσεις που έχει από το μπάσκετ: «Άρχισα στα 8 και στα 15 συμμετείχα επαγγελματικά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Το λάτρεψα!».

Για το αν δοκίμασε άλλο άθλημα: «Η μητέρα μου πάντα λέει ότι είχα πολλή ενέργεια και δεν σταματούσα ποτέ. Έκανα λίγο τέννις και ποδόσφαιρο. Ήμουν πολύ καλός τερματοφύλακας. Μπορείς να φανταστείς ότι το ύψος βοήθησε! (γέλια)».

Για το αν μεγάλωσε με κάποιο πρότυπο: «Τότε, δεν μπορούσες να δεις το μπάσκετ, όπως τώρα. Τότε, οργανωνόμασταν σε σπίτι φίλου για να δούμε αγώνες ΝΒΑ. Θυμάμαι τον Μάικλ Τζόρνταν και ειδικά τον Ντιρκ Νοβίτσκι, τον οποίο προσπάθησα να αντιγράψω, αν και είμαστε διαφορετικοί. Το 2006, που οδήγησε τους Μάβερικς στους τελικούς, με σημάδεψε. Ήταν ηγέτης».

Για το πως είναι να αγωνίζεται μόνο στην Euroleague: «Σεβόμαστε την απόφαση που πήραν οι ιδιοκτήτες, επειδή αγαπάμε το σύλλογο και θα κάνουμε τα πάντα για να νικάμε, αλλά με τη λογική, μας αρέσει να παίζουμε μπάσκετ. Όταν αρχίζεις μια σεζόν, πάντα προσπαθείς να βάλεις κάποιους στόχους και να κατακτήσεις περισσότερους τίτλους. Τώρα, έχουμε μόνο μια επιλογή, την Euroleague, και είναι πολύ δύσκολο».


Για τα λιγότερα παιχνίδια και τις περισσότερες προπονήσεις: «Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία είμαστε πιο φρέσκοι και άλλα που μας λείπει ρυθμός. Δεν είναι εύκολο. Ίσως, οι πιο νέοι παίκτες να χρειάζονται περισσότερο βίντεο, για να μάθουν την φιλοσοφία και τα συστήματα. Έρχονται από το ΝΒΑ ή από διαφορετικά μπασκετικά στυλ και αυτό κοστίζει. Αντιθέτως, άλλοι παίκτες, όπως ο Παπανικολάου, ο Σπανούλης ή εγώ, χρειαζόμαστε λιγότερο, λόγω εμπειρίας».

Για το «πεταχτάρι» του στην Κωνσταντινούπολη το 2012: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν τα φώτα, γιατί όλοι νικήσαμε εκείνο το παιχνίδι, υπήρχαν χιλιάδες λεπτομέρειες. Το καλάθι μου ήταν απλά το κερασάκι. Έκανα προπόνηση κάθε μέρα! Έχω την ρουτίνα μου και συνήθως κάνω αυτό το σουτ 150 φορές».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ποτέ δεν θα έβαζα τον Σπανούλη ίσα και όμοια με μένα. Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης κι έχει το μεγαλύτερο σεβασμό μου. Έχουμε καταφέρει επιτυχίες που ποτέ δεν φανταζόμασταν. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Δεν μπορώ να φανταστώ να παίζω στον Ολυμπιακό χωρίς εκείνον, θα είναι περίεργο. Κι ελπίζω να συμβαίνει το ίδιο και με εκείνον (γέλια)».

Για το αν είχε πρόταση από το ΝΒΑ: «Νομίζω είχα πρόταση από τους Νικς. Ήταν το καλοκαίρι που πήραμε την Euroleague. Τους είπα όχι στην αρχή, γιατί ο σύλλογος δεν ήταν στα καλύτερά του, υπήρχε πολύ ατομισμός. Κι ειλικρινά, δεν ήμουν σίγουρος ότι το στυλ παιχνιδιού μου θα μπορούσε να προσαρμοστεί στο εκεί μπάσκετ. Επίσης, η χημεία που είχαμε στον Ολυμπιακό ήταν ξεχωριστή. Δεν βγήκε σε κακό, το 2013 πήραμε την Euroleague ξανά (γέλια)».

Για το τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του: «Δεν κάνω κάτι τρελό. Μού αρέσει να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Η θάλασσα είναι το χόμπι μου, έχω ένα σκάφος και μού αρέσει να πηγαίνω για ψάρεμα, όποτε μπορώ».

Για το ότι λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι: «Προπονούμαι σκληρά, για να είμαι σε καλή κατάσταση και νιώθω καλά. Θέλω να συνεχίσω και να αποσυρθώ στον Ολυμπιακό».

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.