Test-Color: Έχετε ένοχα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου;

featured image

Μέσω του νέου ειδικού καινοτόμου Τεστ που πραγματοποιούμε στο Ιατρείο μας, θα μπορέσουμε να σας δώσουμε μια αξιόπιστη απάντηση για το αν έχετε αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσετε μια σειρά από συχνούς κληρονομούμενους καρκίνους.

Συγκεκριμένα με το Τest-Color, αναλύονται 30 γονίδια, συμπεριλαμβανομένων των BRCA1 και BRCA2, ο εντοπισμός των οποίων βοηθά τις γυναίκες να γνωρίζουν αν έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Επιπλέον αυτών των καρκίνων, μέσω του τεστ που πραγματοποιείται στο Κέντρο μας, άνδρες και γυναίκες  θα ενημερωθούν για τον κίνδυνο εμφάνισης και άλλων κοινών κληρονομικών καρκίνων, όπως:

του ενδομητρίου, του μελανώματος, του παγκρέατος, του προστάτη, του παχέως εντέρου και, του στομάχου.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Τεστ

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που παρέχει στους εξεταζόμενους το Test-Color είναι:

Η ολοκληρωμένη ανάλυση των 30 γονιδίων που σχετίζονται με τους 8 πιο κοινούς κληρονομούμενους καρκίνους. Ο έλεγχος αφορά σε μεταλλαγές και σε μεγάλες γονιδιακές αναδιατάξεις σε όλες τις κλινικά σημαντικές περιοχές των 30 γονιδίων. Η αναίμακτη δειγματοληψία καθώς η ανάλυση του Τest-Color πραγματοποιείται σε δείγμα σάλιου ή περιφερικού αίματος. Η πλέον προσιτή τιμή. Η άμεση απάντηση αφού τα αποτελέσματα σας παραδίδονται σε 3-4 εβδομάδες κατά μέσο όρο.

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ

Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε τις γενετικές μας μεταλλάξεις;

Είναι γνωστό πως για το 10-15% των περιστατικών καρκίνου παγκοσμίως την ευθύνη  έχει η κληρονομικότητα. Δηλαδή, τα γονίδια που κληρονομούμε από την οικογένειά μας. Πολλές φορές υπάρχει ένα μοτίβο εμφάνισης της νόσου στην οικογένεια που διατρέχει δυο με τρεις γενιές, π.χ. ο ίδιος τύπος κακοήθειας να εμφανίζεται σε πολλούς συγγενείς ή η διάγνωση στα άτομα της οικογένειας να γίνεται σε πολύ νεότερη ηλικία από την αναμενόμενη. Αυτές οι μορφές καρκίνου που εμφανίζονται στα μέλη μιας οικογένειας ονομάζονται οικογενείς καρκίνοι και σε αυτούς εμπλέκονται πάντα κάποια ένοχα γονίδια.


Αντίθετα, ο σποραδικός καρκίνος εμφανίζεται λόγω της συσσώρευσης μεταλλαγών κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Η σποραδική μορφή της νόσου δεν μπορεί να αποδοθεί σε ένα μόνο αίτιο, ή σε κληρονομική μεταλλαγή. Η εμφάνιση κακοήθειας σε αυτή την περίπτωση επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως π.χ. η ηλικία του ασθενή, ο τρόπος ζωής ή και η έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η παρουσία μιας μεταλλαγής μπορεί να αυξήσει σημαντικά την προδιάθεση για εμφάνιση κακοήθειας. Οι μεταλλαγές οι οποίες ανιχνεύονται με το τεστ Color δεν είναι συχνές στο σύνολο του πληθυσμού, αλλά η ύπαρξη τους επαυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ασθενών

Μια φορέας παθογόνου μεταλλαγής του γονιδίου BRCA1 παρουσιάζει πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού έως και 81% μέχρι τα 80 έτη. Αντιστοίχως, μια μεταλλαγή στο γενετικό τόπο APC αυξάνει την επικινδυνότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου έως και 70-100% μέχρι τα 80 έτη και σε περίπτωση που δεν έχουν προηγηθεί χειρουργικές παρεμβάσεις.

Γιατί είναι χρήσιμη αυτή η εξέταση;

Η γνώση ότι είστε φορέας μιας μεταλλαγής που αυξάνει την προδιάθεση για την εμφάνιση της νόσου επιτρέπει τόσο σε εσάς όσο και σε εμάς, να δημιουργήσουμε έγκαιρα ένα εξατομικευμένο πλάνο διαγνωστικών εξετάσεων που θα επιτρέψει την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, εφόσον εμφανιστεί. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσής σας.

Τα αποτελέσματα αναλύονται από ειδικά καταρτισμένη ομάδα επιστημόνων με τη χρήση εξειδικευμένου αλγορίθμου (software), προσφέροντας έτσι υψηλής κλινικής αξίας γενετική πληροφορία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Γυναικολόγο Ανδρέα Κόμη στο 210 7251112 & 6945 58717 ή μπείτε στην  ιστοσελίδα στο andreaskomis.gr.

Ακολουθήστε τον Ανδρέα Κόμη στο Facebook, στο YouTube και στο Instagram

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.