Τρία αδέλφια κάτω των 5 ετών διαγνώστηκαν με τον ίδιο τύπο καρκίνου

featured image

Μία οικογένεια αντιμετωπίζει μία απίστευτη δοκιμασία αφού τα 3 μικρά αγόρια της, όλα κάτω από την ηλικία των 5 ετών, διαγνώστηκαν με τον ίδιο τύπο καρκίνου.

Τα αδέλφια Rush από την πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο 5χρονος Tristen, ο 3χρονος Caison και ο 7 μηνών Carter, λαμβάνουν θεραπεία για ρετινοβλάστωμα, έναν τύπο καρκίνου στο μάτι που ξεκινάει στον αμφιβληστροειδή.

Όπως αναφέρει η New York Post, τα μικρά αγοράκια κληρονόμησαν τη γενετική μετάλλαξη για τον καρκίνο – φαινόμενο το οποίο είναι κοινό σε παιδιά – από τη μητέρα τους, που έχει ρετινοβλάστωμα και στα δυο της μάτια.

«Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη, αλλά γνωρίζαμε ότι οι πιθανότητες ήταν 50-50» είπε η μητέρα Angie Rush, στην εκπομπή «Good Morning America».

Ο μεγαλύτερος γιος της Tristen διαγνώστηκε με την ασθένεια τον Απρίλιο του 2014, ενώ ο Caison τον Οκτώβριο του 2016. Η πιο πρόσφατη διάγνωση έγινε στον Carter τον Ιανουάριο αυτού του έτους.


Τα 3 αδέλφια κάνουν χημειοθεραπεία κάθε μήνα μαζί με εξετάσεις στα μάτια και θεραπεία με λέιζερ.

Three young brothers are all sharing the same fight after being diagnosed with eye cancer.https://t.co/RaOHpd8XDH

— Good Morning America (@GMA) February 13, 2020

Ο ιατρός Thomas Olson, διευθυντής Κέντρου για τον Καρκίνο και τις Ασθένειες του Αίματος σε Παιδιά στην Ατλάντα, είπε στην ίδια εκπομπή ότι το ρετινοβλάστωμα είναι κληρονομικό αλλά είναι πολύ «σπάνιο» και τα 3 παιδιά μιας οικογένειας να διαγνωστούν με αυτό.

Παρά τη μάχη που δίνουν για την υγεία τους, και τα τρία αδελφάκια είναι παιδιά με ζωντάνια, είπε η μητέρα.

«Τα πηγαίνουν μια χαρά μεταξύ τους και έχουν πολλή ενέργεια» δήλωσε.

Οι πιθανότητες να επιβιώσει κάποιος από ρετινοβλάστωμα είναι πολλές, με περισσότερο από 90% των παιδιών που το αντιμετωπίζουν στις ΗΠΑ να θεραπεύεται αν ο όγκος περιορίζεται μέσα στο μάτι.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.