Η Affidea ενδυναμώνει τη θέση της στην αγορά της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης

featured image

Ο χώρος της υγείας, για μια ακόμα φορά, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλων διεθνών Ομίλων. Τελευταία εξέλιξη αποτελεί μία σημαντική εξαγορά η οποία ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο μεγαλύτερος πανευρωπαϊκά Όμιλος Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης Αffidea προέβη στην εξαγορά των ιατρικών κέντρων City Med σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η εξαγορά αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός στον χώρο της υγείας, καθώς πιστοποιεί το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του Ομίλου Affidea για την Ελλάδα.

Παράλληλα αποτελεί ορόσημο της επιτυχημένης στρατηγικής επέκτασης και επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Affidea, με την οποία διευρύνει το βασικό μοντέλο λειτουργίας της, που βασίζεται στην προληπτική ιατρική και τη διαγνωστική απεικόνιση, και σε άλλες ιδιωτικές υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης.

Η Αffidea είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους πανευρωπαϊκά, με παρουσία σε 16 χώρες. Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος έχει εισέλθει στην Ελλάδα και έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις σε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, σε αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά κυρίως σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, όπως ιατρούς χειριστές ιατρικού εξοπλισμού και διοικητικού προσωπικού.


Η επικύρωση αυτής της επένδυσης αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά, αλλά και της μητρικής προς την ανάπτυξη και λειτουργία της ελληνικής θυγατρικής της.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Affidea προσθέτει στο δίκτυό της μια σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον τομέα της Δερματολογίας, δημιουργώντας συνέργεια με τις απεικονιστικές και βιοπαθολογικές εξετάσεις της, φέρνοντας παράλληλα μια νέα ιατρική υπηρεσία στο χαρτοφυλάκιό της για τους εξεταζόμενους και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Affidea Ελλάδος, κ. Θεόδωρο Καρούτζο, η εξαγορά αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για την περαιτέρω επέκταση και καθιέρωση του Ομίλου στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αφού, ο τομέας της υγείας αποτελεί έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα έτη.

Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος Affidea Ελλάδος

Η ραγδαία ανάπτυξη των διεθνών προτύπων πιστοποίησης για τις υποδομές υγειονομικής περίθαλψης και η εναρμόνιση του κλάδου υγείας στην Ελλάδα με τις ιατρικές εξελίξεις, αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για τον κλάδο αυτόν της οικονομίας.

Με την προσθήκη των δύο κέντρων, η  Αffidea συνεχίζει την αναπτυξιακή στρατηγική της στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και κινείται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον στόχο που έχει θέσει να αποτελέσει μας τον κορυφαίο ιδιωτικό πάροχο υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.