Ο "ιστορικός" λόγος που τα κουμπιά στα ανδρικά πουκάμισα είναι στην αντίθετη πλευρά από τα γυναικεία

featured image

Όλοι θα έχουμε αναρωτηθεί γιατί τα γυναικεία και ανδρικά πουκάμισα  ξεχωρίζουν πέραν του μεγέθους τους από την τοποθέτηση των κουμπιών καθώς στα ανδρικά είναι στη δεξιά πλευρά και κουμπώνουν προς τα αριστερά, ενώ στα γυναικεία πουκάμισα είναι από την αριστερή πλευρά και κουμπώνουν προς τα δεξιά.

Τι λέει η ιστορία στη διαφοροποίηση των ανδρικών και γυναικείων πουκαμίσων

Η ιστορία ξεκινά τον 13ο αιώνα, όταν ανακαλύφθηκαν τα κουμπιά, τα οποία την εποχή εκείνη ήταν ιδιαιτέρως ακριβά.  Εκείνη την εποχή το πουκάμισο το φορούσαν μόνο άντρες και επειδή οι περισσότεροι ήταν δεξιόχειρες, αποφασίστηκε τα κουμπιά να μπουν στην αριστερή πλευρά για να είναι πιο εύχρηστα.


Τα κουμπιά στα γυναικεία πουκάμισα

Τα γυναικεία πουκάμισα τα φορούσαν μόνο οι αριστοκράτισσες. Εκείνη την εποχή οι πλούσιες είχαν καμαριέρες που τους έντυναν προσφέροντάς τους επίσης επιπλέον  υπηρεσίες όπως μπάνιο και χτένισμα.

Έτσι για να  είναι πιο εύκολο για κάποια υπηρέτρια που στεκόταν απέναντι σε μια πλούσια κυρία, να κουμπώσει το πουκάμισό της κυρίας της  στα εν λόγω πουκάμισα τα κουμπιά τοποθετήθηκαν από την αριστερή πλευρά για να  κουμπώνουν προς τα δεξιά.

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.