Ο κορονοΐός πλήττει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Βουτιά» στο Μιλάνο

featured image

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού (Cov-19) εκτός Κίνας έπληξε τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, Δευτέρα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να φοβούνται ότι η επιδημία θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη από τον αναμενόμενο.

Στις 10:16 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε βουτιά 2,5% και οδεύει προς τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του από τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της περιοχής να καταγράφουν απώλειες άνω του 2%.

Οι μετοχές στο Μιλάνο σημείωσαν βουτιά 3,7% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων καθώς η Ιταλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του νέου ιού στην Ευρώπη, με τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους λόγω της επιδημίας από την Παρασκευή.


Μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις στον STOXX 600 ήταν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών, με τις EasyJet, Ryanair, Air France και Lufthansa να υποχωρούν μεταξύ 7% και 11%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε βουτιά 4%.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας, εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων, τεχνολογίας και τραπεζών σημείωσαν νωρίτερα πτώση του 3%.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαριές απώλειες στο άνοιγμα

Με μεγάλη πτώση άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση της χρηματιστηριακής αγοράς, εν μέσω ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από την εξάπλωση του κορονοϊού, με κρούσματα και στην Ιταλία.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 10:55 διαμορφώνεται στις 855,03 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,26%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 845,29 μονάδες (-5,35%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,28 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,23%.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.