Η κουβέρτα που θα σε κάνει «αόρατο»: Εταιρεία έφτιαξε υλικό που «εξαφανίζει» ανθρώπους και αντικείμενα

featured image

Κουβέρτα που σε κάνει αόρατο – Χρήσιμες πληροφορίες: Πρόκειται για μία κουβέρτα, η οποία κάνει θαύματα. Θυμόσαστε την κουβέρτα του Χάρι Πότερ. Η συγκεκριμένη κουβέρτα κάνει κάτι αντίστοιχο. Αυτό, διότι λειτουργεί, κάνοντας αόρατο οτιδήποτε βρίσκεται από πίσω της.

Κουβέρτα που σε κάνει αόρατο – Χρήσιμες πληροφορίες: Η εταιρεία και η χρήση του στο στρατό

Μία καναδική εταιρεία που κατασκευάζει καμουφλαρισμένες στολές, δημιούργησε ένα υλικό το οποίο ουσιαστικά μπορεί να κάνει αντικείμενα και ανθρώπους να εξαφανιστούν. Η εταιρεία HyperStealth Biotechnology ανακοίνωσε 4 πατέντες από το ίδιο υλικό όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη κατασκευή.

«Μπορεί να κρύψει έναν άνθρωπο, ένα όχημα, ένα πλοίο ή ένα αεροπλάνο» δήλωσε σε ανακοίνωση της η εταιρεία. «Δεν υπάρχει κάποια πηγή ενέργειας. Πρόκειται για ένα υλικό τόσο λεπτό όσο ένα χαρτί. Είναι φθηνό». Ο CEO της εταιρείας αναμένει μάλιστα ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η κατασκευή του θα έχει και πρακτική εφαρμογή.

Επιπλέον, στην προσπάθεια του να εξηγήσει τι κάνει η κατασκευή του, δήλωσε ότι «κρύβει το φως όπως ένα ποτήρι νερό, όπου το κουτάλι ή το καλαμάκι μοιάζει λυγισμένο. Εκτός από το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται (στην κατασκευή) νερό ή το πάχος του υλικού».

Το συγκεκριμένο υλικό πέρα από το γεγονός ότι προορίζεται για στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις αρχές του Καναδά. Επιπλέον, μπορεί να κρύψει αντικείμενα και ανθρώπους από θερμικές κάμερες. Ο στρατός των ΗΠΑ έχει επίσης στείλει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενες εταιρείες να του υποβάλουν προτάσεις για στολές με αυτόματα προσαρμοζόμενο καμουφλάζ. Αυτό, ώστε οι στρατιώτες να γίνονται ένα με το εκάστοτε περιβάλλον όπως οι χαμαιλέοντες.


Κουβέρτα που σε κάνει αόρατο – Χρήσιμες πληροφορίες: Πότε ξεκίνησε το πρότζεκτ

Η έρευνα στους μανδύες αορατότητας ξεκίνησε το 2006 από τον Βρετανό φυσικό Τζον Πέντρι του Imperial College του Λονδίνου. Εκείνος έδειξε ότι είναι δυνατό το φως που πέφτει σε ένα αντικείμενο, να «εξοστρακίζεται». Αυτό, αν χρησιμοποιηθούν ειδικά υλικά (τα λεγόμενα μετα-υλικά), έτσι ώστε ο παρατηρητής να μην βλέπει κάτι που βρίσκεται μπροστά του.

«Πρόκειται για το ίδιο υλικό που βλέπετε σε 3D βιβλία και καλύμματα DVD και αφίσες κινηματογράφων όπου από τη μετακίνηση από τη μία πλευρά προς την άλλη πλευρά, παίρνετε μια τρισδιάστατη εικόνα», είπε ο CEO της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία δεν έχει ποτέ τεθεί για δημόσια χρήση.

«Χρησιμοποιούμε το ίδιο υλικό και αφαιρέσαμε την εικόνα από πίσω για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα» σχολίασε.

Όταν παρουσίασε για πρώτη φορά το υλικό το 2011, δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από το στρατό, με αποτέλεσμα ο ίδιος να κατοχυρώσει την πατέντα του για να μην χαθεί μέσα στο χρόνο. Ωστόσο, από τη στιγμή που κατοχύρωσε την πατέντα και και ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο προώθησης του προϊόντος, το ενδιαφέρον αυξήθηκε κατακόρυφα.

Κουβέρτα που σε κάνει αόρατο – Χρήσιμες πληροφορίες: Βίντεο με τη μαγική κουβέρτα

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.