Η χώρα που μπάζει!

featured image

Ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα. Χάνει κόσμο στο Ιντλίμπ. Κινδυνεύει να χάσει το Ιντλίμπ. Και κινδυνεύει να χάσει καιτην εξουσία.

Κι έτσι ρίχνει την πρώτη παρτίδα έμψυχων πυρηνικών του στην Ελλάδα, εκβιάζοντας θεούς και δαίμονες. Κι ότι κερδίσει. Κι έχει κι άλλες , πολλές παρτίδες από τα πυρηνικά του.

Αφήνει τα σύνορα του ανοιχτά για έξοδο και στέλνει το μήνυμα σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες: Περάστε κόσμε. Τους παρέχει μάλιστα και δωρεάν λεωφορεία.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Έχει εκατομμύρια άλλους να στείλει. Και κάθε φορά που τα βρίσκει σκούρα, θα το κάνει, Δεκάδες χιλιάδες, απόλυτα χειραγωγήσιμοι μετανάστες που κινητά έχουν αλλά μοιάζει σα να μην έχουν Ίντερνετ και πρόθεση να διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους, όπως είχε συμβεί με αντίστοιχη φήμη στην Ειδομένη κάποια χρόνια πριν, προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορα της χώρας.

Μπάζει η χώρα και από κορωνοϊό και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Το πρώτο σοβαρό θύμα είναι τα καρναβάλια, με κόστος την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων. Κι οι αγορές, που ξέρουν, πανικοβάλλονται περισσότερο από τον κάθε ανίδεο, απειλώντας να ρίξουν την παγκόσμια οικονομία στα βράχια.


Στα νησιά πάλι, αντί το κράτος να προστατεύει τους νησιώτες, έκανε την επίταξη κι έστειλε τα ΜΑΤ να κάνουν απόβαση και να δείρουν τους νησιώτες, επιτυγχάνοντας μόνο μια πρωτοφανή κοινωνική έκρηξη.

Οι νησιώτες κάναν την δική τους αντίσταση, υποδειγματική για τον επαναστάστη μέσα μας και βρήκαν τα ΜΑΤ όχι στους δρόμους αλλά εκεί που πονάει. Και τα ΜΑΤ, φεύγοντας, αποδείξαν πόσο αναρχομπάχαλα είναι, σπάζοντας αυτοκίνητα νησιωτών.

Οι νησιώτες νικήσαν αυτό το τυρανικό κράτος. Η επόμενη μέρα όμως τους βρίσκει πάλι μόνους και σε πολύ χειρότερη κατάσταση, με χιλιάδες νέους μετανάστες να επιχειρούν να φτάσουν εκεί με κάθε δυνατό τρόπο.

Κι εμείς, με την χώρα να δείχνει την αδυναμία της να επιβιώσει σε καταστάσεις που θα δούμε ξανά και ξανά επιδεινούμενες, λες και ζούμε σε μια παράλληλη τηλεοπτική πραγματικότητα.

Ποιο Matrix; Το να είσαι στην κοσμάρα σου και να περνάς την πραγματικότητα που θα σε καταπιεί για εικονική, είναι πολύ χειρότερο από το να ζεις σε μια εικονική πραγματικότητα. Δεν περιγράφω άλλο.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.