«Πέταξα τα ράσα επειδή δεν ταιριάζουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου», λέει ο πρώην αρχιμανδρίτης (vid)

featured image

Ο πρώην αρχιμανδρίτης με τα τατουάζ που πέταξε τα ράσα, μίλησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα».

Ο Συράκος Ιωάννης Κεσέν ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για την ιερατική ζωή και την απόφασή του να την εγκαταλείψει.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό πως  αποφάσισε να πετάξει τα ράσα, ανεβάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο στο YouTube, με το οποίο εξηγεί ότι ο λόγος της απόφασής του, μεταξύ άλλων, είναι η σεξουαλικότητά του.

Ο Ιωάννης Κεσέν αναφέρθηκε στην υποκρισία και τον ρατσισμό με τον οποίο ήλθε αντιμέτωπος όσο καιρό ήταν ιερέας.


«Ακούει η μητέρα στον ναό ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι, το ενστερνίζεται και όταν το αγόρι ή το κορίτσι κάνει coming out, θα το διώξει από το σπίτι και υπήρξα συνυπεύθυνος και εγώ αυτής της συνθήκης. Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, να μείνω και δεν θα μπορούσα να έφευγα και να το τηρούσα εν σιγή. Στο χώρο της εκκλησίας δεν βρήκα πολλούς ανθρώπους που να βάζουν το μυαλό κάτω και να σκέφτονται πράγματα. Να βάζουν ερωτηματικά. Ο μόνος άνθρωπος που μπορούσα να μοιραστώ όλα τα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν είναι ένας κληρικός που βρίσκεται στις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 35χρονος Ιωάννης Κεσέν.

«Μέσα στην εκκλησία βρήκα μόνο έτοιμες κασέτες και έτοιμες συνταγές. Πράγματα τα οποία με βρίσκουν αντίθετο» συμπλήρωσε, επίσης, ο πρώην αρχιμανδρίτης.

Επίσης ανέφερε πως «η εκκλησία απλά δεν μπορεί να πάει μπροστά. Χρησιμοποιεί μια γλώσσα του παρελθόντος».

 

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.