Κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας στην Κύπρο ψάχνει 250.000 μάσκες

featured image

Την πρόθεσή του να προκηρύξει διαγωνισμό και πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος που αφορά στην αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για προσωπικό που θα χειρίζεται μολυσμένα ή πιθανώς μολυσμένα περιστατικά με τον κορονοϊό COVID-19, δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Μάλιστα, τονίζεται ότι ο προστατευτικός εξοπλισμός θα πρέπει να φτάσει στην Κύπρο αεροπορικώς, προφανώς λόγω των επειγουσών αναγκών, αφού για τον ίδιο λόγο το υπουργείο Υγείας έδωσε χρονικό διάστημα μόλις τριών ημερών στους οικονομικούς φορείς για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για προϊόντα που μπορούν να διαθέσουν.

Μεταξύ άλλων, ζητούνται 250.000 υποαλλεργικές χειρουργικές μάσκες με λάστιχο, αδιαπέραστες από υγρά, που θα πρέπει να είναι τριών ή τεσσάρων στρωμάτων με υψηλή (98%) απόδοση φιλτραρίσματος βακτηριδίων αναφέρει το philenews.com.

Επίσης, ζητούνται 40.000 ασπίδες προστασίας προσώπου μιας χρήσης (Face shields) που πρέπει να διαθέτουν προστασία και για τις πλευρές και το μήκος του προσώπου όπως και το μέτωπο, με βάση σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο.

Ζητούνται και 40.000 μάσκες μιας χρήσης, υψηλής αναπνευστικής προστασίας, που να προσφέρουν προστασία επιπέδου FFP3 και να αποτελούνται από 3 στρώματα (εξωτερικό-φίλτρο-εσωτερικό) από πολυπροπυλένιο.


Το υπουργείο Υγείας ζητά να προμηθευτεί και 40.000 σετ υφαντές στολές χειρουργείου μίας χρήσεως (scrub suits), που να παρέχουν προστασία από πιτσιλίσματα υγρών, όπως και 40.000 σκουφάκια μαλλιών.

Για να συμπληρωθούν οι προστατευτικές στολές ζητούνται και 40.000 ψηλά ποδονάρια (Cover Boots) που να καλύπτουν τουλάχιστον μέχρι το μέσο της κνήμης και να έχουν αντιολισθητική επικάλυψη του κάτω μέρους.

Πρόσθετα, ζητούνται και 25.000 αδιάβροχες ρόμπες, μίας χρήσης, σε μεγέθη M, L, XL, αδιάβροχες με μακριά μανίκια, ενισχυμένες όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα, που να φτάνουν μέχρι το μέσο της κνήμης για να καλύψει το πάνω μέρος της μπότας και σε ανοιχτά χρώματα για να εντοπίζονται πιθανές επιμολύνσεις.

Το υπουργείο Υγείας θέλει να προμηθευτεί και 2.000 γυαλιά «τύπου βυθού», δηλαδή με εύκαμπτο άκρο πλήρους εφαρμογής στο πρόσωπο και καθαρό φακό με προστατευτικό (anti-scratch) και αντιθαμπωτικό (anti-fog) στρώμα, που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα που φοράνε γυαλιά οράσεως. Τα γυαλιά αυτά θα πρέπει να είναι επαναχρησιμοποιούμενα, αλλά και να συνοδεύονται με οδηγίες απολύμανσης.

Τέλος, ζητούνται και 1.000 κούτες με υγρά μαντηλάκια απολύμανσης, σε συσκευασίες μέχρι 200 μαντηλάκια ανά κουτί, που όπως επίσης αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα, θα πρέπει να έχουν «δυνατότητα εξόντωσης του νέου κορονοϊού COVID-19».

Στην Κύπρο τα κρούσματα είναι μέχρι στιγμής δύο και στα Κατεχόμενα ένα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.