Κορονοϊός: Τους 3.042 έφτασαν όσοι έχασαν τη ζωής τους στην Κίνα

featured image

Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 30 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός και 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 ανήλθε ως χθες σε 3.042, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 80.552 από τα τέλη του 2019.

Οι 29 από τους νέους θανάτους ασθενών καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Στην πρωτεύουσά της, την πόλη Ουχάν, καταμετρήθηκαν 23 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας.

Οι αρχές κατέγραψαν επίσης 16 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που μόλις μπήκαν στη χώρα.


Ο δήμος του Πεκίνου έκανε χθες λόγο για 4 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που αφίχθησαν στην Κίνα από την Ιταλία. Η κινεζική πρωτεύουσα καταμετρά πλέον 422 κρούσματα, την ώρα που ιός εξαπλώνεται πλέον με μεγαλύτερη ταχύτητα εκτός της Κίνας.

Εξάλλου, οι υγειονομικές αρχές της βορειοδυτικής επαρχίας Γκανσού έκαναν λόγο για 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σημειώνοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν στην Κίνα με εμπορικές πτήσεις από το Ιράν.

Στην πόλη Λαντζού, πρωτεύουσα της Γκανσού, συνολικά 311 επιβάτες πτήσεων στις οποίες επέβαιναν οι φορείς του SARS-CoV-2 τέθηκαν σε απομόνωση, μετέδωσε το κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στο Ιράν καταγράφονταν 3.513 κρούσματα και 107 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας ως χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.