Μπιλ Κλίντον για την ερωτική σχέση με τη Λεβίνσκι: Ήταν μία διέξοδος από το άγχος

featured image

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα ερωτικά σκάνδαλα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και παρόλο που έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια, ακόμη ενδιαφέρει την κοινή γνώμη όταν επιστρέφει στην επικαιρότητα. Ο λόγος για την ερωτική σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι που σημάδεψε την προεδρική του θητεία και έφερε τον γάμο του με την Χίλαρι στα πρόθυρα της διάλυσης.

Το «σκάνδαλο Λεβίνσκι» με το που έγινε γνωστό ανέβηκε ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας. Ήταν ο λόγος που ο τότε Πρόεδρος της Αμερικής να παραπεμφθεί και να προχωρήσει σε μία δημόσια εξομολόγηση/παραδοχή, ενώ «πιπεράτες’ λεπτομέρειες του παράνομου δεσμού του με τη γραμματέα του (όπως ο περίφημος λεκές στο φόρεμά της), έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Τα χρόνια πέρασαν, ο γάμος των Κλίντον άντεξε, η Μόνικα Λεβίνσκι προσπάθησε να προχωρήσει παρακάτω με τη ζωή της, ενώ το σκάνδαλο υπάρχει ως μία ανάμνηση που ενίοτε επιστρέφει στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά είναι ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον εκείνος που το επαναφέρει. Και για πρώτη φορά παραδέχεται δημοσίως πως η ερωτική του σχέση με τη Λεβίνσκι ήταν κατά κάποιο τρόπο «μία συνέπεια του άγχους του».

Αυτό, τουλάχιστον υποστηρίζει στο νέο ντοκιμαντέρ, που αφορά στη ζωή της συζύγου του.  Σύμφωνα με την Daily Mail, ένα από τα επεισόδια του ντοκιμαντέρ «Hillary» (που θα προβληθεί στο Hulu) εστιάζει στην παράνομη σχέση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με την τότε εκπαιδευόμενη στον Λευκό Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι. Σε αυτό το επεισόδιο, οι Κλίντον μιλούν για την ιδιαίτερα δύσκολη και τραυματική περίοδο που πέρασε η σχέση τους, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου το 1998.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Κλίντον ισχυρίζεται στο ντοκιμαντέρ ότι η σχέση του με τη Λεβίνσκι ήταν ένα από τα πράγματα που έκανε για να διαχειριστεί το άγχος του. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, την εποχή που γνώρισε τη Λεβίνσκι, η πίεση του προεδρικού αξιώματος τον είχε κάνει να αισθάνεται σαν πυγμάχος μετά από 30 γύρους. Η παρουσία της νεαρής κοπέλας που τον θαύμαζε ήταν «κάτι που θα μπορούσε να τον κάνει να ξεχαστεί για λίγο».

Επίσης, περιγράφει πώς αποκάλυψε την αλήθεια για την παράνομη σχέση του στη σύζυγό του, αλλά και στην κόρη του Τσέλσι. Όπως εξηγεί, το να παραδεχτεί την αλήθεια μπροστά στην 18χρονη κόρη του ήταν ακόμα πιο δύσκολο από το να μιλήσει στην Χίλαρι, και χαρακτηρίζει την εμπειρία φρικτή. Ερωτηθείς γιατί επέλεξε να ρισκάρει την οικογένεια, τον γάμο του και το αξίωμά του έχοντας σεξουαλικές επαφές με την Λεβίνσκι, απάντησε ότι δεν σκεφτόταν τίποτε από όλα αυτά όταν έκανε ό,τι έκανε. Οι πιέσεις εξάλλου της ζωής στον Λευκό Οίκο τον έκαναν να αποζητά μια διέξοδο για το άγχος του.

«Αισθάνεσαι να παραπαίεις, σαν να συμμετέχεις σε αγώνα μποξ για 15 γύρους και να έχει πάει στους 30. Ξαφνικά εμφανίζεται κάτι που μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς για λίγο και μετά συμβαίνει αυτό… Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στη ζωή τους πιέσεις και απογοητεύσεις, φόβους κ.λπ», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως έχουν αλλάξει πολλά ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται το άγχος του τα τελευταία 20 χρόνια.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο Κλίντον ζητά συγγνώμη από τη Λεβίνσκι, λέγοντας ότι αισθάνεται φρικτά που η ζωή της σημαδεύτηκε από τη σχέση τους, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει άδικο. Ωστόσο επισημαίνει ότι, όταν βλέπει κάποιος ότι τα πράγματα δεν επιστρέφουν στο φυσιολογικό με τα χρόνια, «πρέπει να αποφασίσει αυτός πώς ορίζει το φυσιολογικό», υποδηλώνοντας ότι η πρώην ερωμένη του πρέπει να προχωρήσει παρακάτω με τη ζωή της.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.