Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις από τον Δήμο Αθηναίων

featured image

Διοργανώνοντας ενημερωτικές δράσεις και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, γιορτάζει και τιμάει την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν ενημέρωση και δωρεάν συνταγογράφηση για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV, τεστ Pap/ γυναικολογική εξέταση, καθώς και κλινική εξέταση μαστών. Θα γίνονται από αύριο 6 του μηνός έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου στα έξι Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, αύριο Παρασκευή, θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενημερωτική καμπάνια από το Σύλλογο Φίλων Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου και την ομάδα «Γυναίκες στην Ογκολογία», στις δύο εξόδους του Μετρό, στάση «Μέγαρο Μουσικής» και στην Πλατεία Συντάγματος).


Εκεί, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ενώ, συνοδεία μουσικής συντροφιάς από DJ, ομάδα γυμναστών στην πλατεία Συντάγματος θα καλεί το κοινό να συμμετέχει σε πρόγραμμα γυμναστικής, τονίζοντας το ρόλο της άσκησης στη ζωή μας και ιδιαίτερα στις πάσχουσες γυναίκες από γυναικολογικό καρκίνο. «Οι δράσεις πρόληψης είναι αυτές που καθορίζουν την κουλτούρα μας για την υγεία στην πόλη. Θέλουμε τις υπηρεσίες υγείας προσβάσιμες από όλους, ανοιχτές» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.