Φορέας του κορονοϊού βρέθηκε σε συναυλία των Tool με 12.000 κόσμο στη Νέα Ζηλανδία

featured image

Χιλιάδες φαν του συγκροτήματος Tool που πήγαν σε συναυλία του στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας ενημερώθηκαν από τις αρχές της χώρας ότι ίσως εκτέθηκαν στον νέο κορονοϊό καθώς μεταξύ τους υπήρχε ένας θεατής που είχε μολυνθεί.

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν το τέταρτο κρούσμα του SARS-CoV-2 στη χώρα, έναν 30χρονο ο οποίος στις 28 Φεβρουαρίου είχε πάει στη συναυλία του συγκροτήματος από το Λος Άντζελες.


«Καλούμε όλους όσοι βρίσκονταν στη ζώνη των ορθίων να παρακολουθούν την υγεία τους για τυχόν συμπτώματα της ασθένειας covid-19», δήλωσε η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης είναι πολύ περιορισμένος για όσους θεατές βρίσκονταν σε διαφορετικές περιοχές του σταδίου όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία.

Περίπου 12.000 φαν των Tool παρακολούθησαν τη συναυλία τους στο Spark Arena.

Ο 30χρονος ασθενής είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη βόρεια Ιταλία μαζί με τη σύντροφό του, η οποία έχει επίσης βρεθεί θετική στον νέο κορονοϊό. Ο νεαρός βρίσκεται σε καραντίνα από την Τετάρτη.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.