Δύσκολα θα ξαναπαιχθεί μπάσκετ στη Euroleague αυτήν τη σεζον

featured image

Μπορεί στο ποδόσφαιρο να κάνουν σχέδια για επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης το προσεχές διάστημα, ωστόσο στο μπάσκετ δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Άλλωστε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ήδη η FIBA έχει ήδη ανακοινώσει πως το Basketball Champions League θα πραγματοποιηθεί με μορφή Final-8 το φθινόπωρο.

Όσον αφορά τη Euroleague, αβέβαιη είναι η κατάσταση και εκεί, αλλά όλα συγκλίνουν στο ότι η διακοπή είναι η λύση που θα προκριθεί. Αυτό άφησε να εννοηθεί και ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Παικτών της Λίγκας (ELPA), Μπόστιαν Νάχμπαρ.

«Η Euroleague, το ΝΒΑ και άλλα σπορ προσπαθούν να βρουν τρόπους να τελειώσει η σεζόν, αλλά πιστεύω πως κατά 90% δεν θα υπάρχουν οι συνθήκες για να γίνει κάτι τέτοιο. Προτεραιότητα είναι η υγεία όλων», δήλωσε ο Σλοβένος βετεράνος μπασκετμπολίστας.


Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα των συμβολαίων, για το οποίο είπε πως κάποιες ομάδες προσπαθούν να γλιτώσουν τις πληρωμές. «Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί στον μεγαλύτερο βαθμό ότι οι παίκτες θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου τους. Όλοι θα έχουμε απώλειες από αυτή την πανδημία και οι ομάδες αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια κοινώς αποδεκτή συμφωνία, από το να περιμένουμε τις αποφάσεις του οργάνου εκδίκασης (BAT)», σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Στη Euroleague εκπροσωπούνται δέκα διαφορετικές χώρες και καθεμιά έχει τους δικούς της κανόνες. Ξέρουμε ότι στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Βαλένθια και το Μιλάνο δεν θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά κάποιες ομάδες προσπαθούν να μην πληρώσουν τους παίκτες τους από τις 12 Μαρτίου και γι» αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα. Κάθε κατάσταση είναι ιδιαίτερη και διαφορετική, νομικά και οικονομικά. Κάποιες ομάδες έχουν πληρώσει ήδη το 70% των συμβολαίων ή και μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ άλλες δεν έχουν καταβάλει ούτε το 50%».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.