Εκρηκτική ένταση στη Λάρισα: Οργισμένοι Ρομά στους δρόμους - Σε ρόλο «πυροσβέστη» Τσιόδρας-Χαρδαλιάς (Videos)

featured image

«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, η οποία τέθηκε σε καραντίνα μετά τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στον οικισμό.

Κάτοικοι του οικισμού κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ζητώντας εξηγήσεις για την καραντίνα

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Μάλιστα, εκτοξεύτηκαν και κατηγορίες για «ρατσισμό», ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν ότι τους έβαλαν σε καραντίνα, χωρίς να υπάρχει τίποτα.


Χρειάστηκε η κίνηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα να μπουν στον οικισμό και να εξηγήσουν στους κατοίκους γιατί μπήκαν στην καραντίνα και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά μάλιστα, χειροκρότησαν αναγνωρίζοντας τον κ.Τσιόδρα και φώναζαν «ήρθε ο Τσιόδρας».

Εκείνος τους είπε «είμαστε αδέλφια, όλοι μαζί σ’ αυτό» και τους ζήτησε να τηρήσουν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων. «Κάντε υπομονή. Θα φροντίσουμε να μη σας λείψει τίποτα», ζήτησε με τη σειρά του ο κ.Χαρδαλιάς.
Μετά την παρέμβαση και τις εξηγήσεις ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές αποσοβήθηκε. Οι εκπρόσωπο των Αρχών διαβεβαίωσαν τους Ρομά ότι έχει εξασφαλισθεί η τροφοδοσία στον οικισμό, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ορισθούν διαμεσολαβητές-εκπρόσωποι των Ρομά που θα έρχονται σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για όποιο ζήτημα προκύπτει.
Πηγή: protothema.gr

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.