Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Κούγια

featured image

Για άλλη μια φορά ο Τιτάνας της νομικής επιστήμης δείχνει δείγματα αποστασιοποίησης από την πραγματικότητα.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφορικά με την εκδίκαση της μήνυσης του κατά του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, ισχυρίστηκε ότι «ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε χωρίς ελαφρυντικά σε φυλάκιση 12 μηνών», λόγω «βεβαρυμένο ποινικού μητρώου»!

Η αλήθεια είναι ότι στον επιχειρηματία δόθηκε τριετής αναστολή, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός του κ. Κούγια είναι για άλλη μία φορά, εκτός πραγματικότητας

Το δικαστήριο μάλιστα αθώωσε τον Δημήτρη Μελισσανίδη για την κατηγορία της εκβίασης, για τον οποία τον είχε μηνύσει ο Αλέξης Κούγιας. Η υπόθεση αφορούσε διαπληκτισμό τους σε πολυτελές ρεστοράν της Βουλιαγμένης, το Σεπτέμβριο του 2017.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε, για τον ισχυρισμό του Αλέξη Κούγια ότι, ο επιχειρηματίας τον εκβίασε, για να μην του υποβάλλει μήνυση για το περιστατικό, γι΄ αυτό και τον έκρινε αθώο. O Δημήτρης Μελισσανίδης δεν προσήλθε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορο του Έλλη Ρίζου, η οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο επιχειρηματίας από δικαιολογημένη αγανάκτηση, έσπρωξε τον Αλέξη Κούγια, κι εκείνος έπεσε από την καρέκλα του προς τα πίσω.



Όπως εξήγησε η συνήγορος, πριν από το περιστατικό στο ρεστοράν, ο κ. Κούγιας είχε κάνει δηλώσεις σε ΜΜΕ, επικαλούμενος υποκλαπείσα συνομιλία του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, για την οποία μάλιστα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 5 μηνών. Σύμφωνα με την κ. Ρίζου στις δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας υποστήριζε ότι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ήταν μεταξύ των προσώπων, που έστησαν σκευωρία κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, με το Noor1 και όταν τον είδε εκείνο το βράδυ στο ρεστοράν, τον ειρωνεύτηκε, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας, να τον σπρώξει.

Δύο αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, που ήταν αυτόπτες και κατέθεσαν ως μάρτυρες υποστήριξαν ότι, ο κ. Μελισσανίδης δεν χτύπησε τον κ. Κούγια. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία δυσαρέστησε τον κ. Κούγια, ο οποίος αντέτεινε στην αγόρευση του ότι, δεν συμφωνεί με τον εισαγγελέα και τόνισε: «Eγώ για την εκβίαση θέλω να καταδικαστεί, που είναι το σοβαρό», όπως αποκαλύπτει η δημοσιογραφος Μαίρη Μπενέα στο ieidiseis.gr




Από το Blogger.