Γεωργιάδης: «Καλύτερα που είναι στα 2,70 η βενζίνη, αuτό σημαίνει μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος»

featured image

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, αναφέρθηκε στην ακρίβεια και στα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για να ελαφρύνει τους καταναλωτές, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην τιμή της βενζίνης.

Η ατάκα του Άδωνι Γεωργιάδη για την υψηλή τιμή της βενζίνης

Αναφερόμενος στην αυξημένη τιμή της βενζίνης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε «εάν είμαστε φίσκα με 2,70, καλύτερα, παίρνουμε και περισσότερους φόρους από τους τουρίστες. Αν μπορούμε να είμαστε φίσκα με υψηλότερους φόρους, αυτό σημαίνει μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης για την ακρίβεια

Όσον αφορά τη μείωση του ειδικοί φόρου κατανάλωση, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε «η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα θα είχε πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, τεράστιο. Θα έστελνε και ένα άσχημο μήνυμα στις αγορές. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας και επειδή υπάρχει έχουμε βάλει τόσα πρόστιμα, κάνουμε ελέγχους, έχουμε αυξήσει το βασικό μισθό, έχουμε μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί στη λογική να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας, ώστε να αντιμετωπίσουν εν μέρει το πρόβλημα της ακρίβειας. Αν γινόταν να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, θα τον είχαμε μειώσει ήδη».


enimerotiko.gr


Από το Blogger.