Το μυθικό κόλπο του Τράγκα για να αγοράσει τη βιλάρα της Κασσιόπης στην Κέρκυρα

featured image

Ο εκδότης είχε δύο βίλες στην Μύκονο, μία στην Κέρκυρα, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα ακίνητα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι και ένα στο Σεν Τροπέ

Αμύθητο πλούτο τον οποίο χαρακτηρίζει προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας αποδίδει στον Γιώργο Τράγκα και την σύζυγό του Μαρία Καρρά το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Οι αποκαλύψεις για το πώς ο δημοσιογράφος απέκτησε την περιουσία του συνεχίζονται, αφού επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως του εκβίαζε.

Με έξι εκατομμύρια ευρώ εισόδημα, Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά βρέθηκαν κατά να έχουν 17 ακίνητα στις ακριβότερες περιοχές του κόσμου, καταθέσεις 11 εκατομμυρίων ευρώ, ράβδους χρυσού αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και δύο θυρίδες στο Μονακό με άγνωστο περιεχόμενο.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Ο εκδότης είχε δύο βίλες στην Μύκονο, μία στην Κέρκυρα, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα ακίνητα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι και ένα στο Σεν Τροπέ. Διαμερίσματα στα πιο κοσμοπολίτικα μέρη του κόσμου σε Ουάσιγκτον, Μπέβερλι Χιλς, Λάς Βέγκας, Μαϊάμι και Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής για τη βίλα της Κασσιόπης στην Κέρκυρα ο Γιώργος Τράγκας είχε δηλώσει ως τιμή αγοράς το 10% της πραγματικής, χρησιμοποιώντας για την αγορά του ακινήτου αξίας 1.200.000 ευρώ μια βρετανική off shore εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ.

Ο Γιώργος Τράγκας δήλωνε κάτοικος Μονακό αλλά για να κατοχυρώσει κάποιος αυτή την ιδιότητα πρέπει τις μισές μέρες του χρόνου να βρίσκεται εκτός Ελλάδας.  «Είχε καθημερινές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, δηλαδή δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα για περισσότερες από 183 μέρες το έτος, αλλά παρ’ όλα αυτά δήλωνε φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Προφανής στόχος ήταν το περιουσιακό όφελος από την απόκρυψη των εισοδημάτων και την αποφυγή υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης» γράφει το πόρισμα.

Καταγγελία από Ακρίτα: «Κρατούσε στο χέρι τους μεγάλους ο Τράγκας – Ποιους εκβίαζε -Μόλις πέθανε…»

Η Έλενα Ακρίτα στο 34ο επεισόδιο του Podcast της αποφάσισε να σχολιάσει με τον δικό της τρόπο τις αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων πολυτελή σπίτια, ράβδους χρυσού και πλησίαζε τα 100.000.000 ευρώ.


Η δημοσιογράφος μεταξύ άλλων ανέφερε στο podcast της για τον αποθανόντα εκδότη:


«Εκατό εκατομμύρια, εκατό εκατομμύρια. Σπίτια, σπίτια, σπίτια, ράβδοι χρυσού, χαμός. Από πού είναι όλα αυτά; Εντάξει την περιουσία την πήρε το κράτος. Είπε ώπα παιδιά, ώπα ώπα, δεν πάει έτσι χαλαρά. Όποιος πάει να τη διεκδικήσει τώρα θα πάει φυλακή. Ως εδώ καλά. Όμως αυτό που πρέπει να μαθευτεί είναι ποιους εκβίαζε. Είναι αν ξέπλενε χρήμα, είναι αν έκρυβε μυστικά ντοκουμέντα στο συρτάρι του, είναι πώς τους κρατούσε στο χέρι αυτού τους τόσο μεγάλους, τους τόσο δυνατούς, τους τόσο παμπλούτου που θα μπορούσαν άνετοι να του δίνουν εκατομμύρια.

Το ερώτημα είναι το κλασικό. Ο αποθανών δεδικαίωται; Αυτή η ρήση δε σημαίνει ότι δικαιώνεται αυτός που πέθανε και έκανε τα χίλια μύρια εν ζωή. Σκότωσε, βασάνισε, εκβίασε, δολοφόνησε, ήταν ένας τραμπούκος, όχι. Δε σημαίνει ότι δικαιώνεται. Σημαίνει ότι οι αμαρτίες δεν μπορούν να τον αγγίξουν αυτόν. […]

Για την ώρα εστιάζουμε στον Τράγκα, για όλη αυτή την περίεργη, ύποπτη περιουσία. Εκατό εκατομμύρια παιδιά δε βγαίνουν από τη δημοσιογραφία. Μην τρελαθούμε. Όχι όταν έχεις ένα μικρομάγαζο όπως είχε αυτός τη Χώρα ή το Crash που δεν το διάβαζε η μάνα του. Εδώ μιλάμε για μια τρέλα κανονική. […]

Οι αμαρτίες λοιπόν του μακαρίτη του Τράγκα θα πρέπει κάποια στιγμή να αξιολογηθούν όχι μόνο σε νούμερα αλλά σε πρόσωπα. Ποιους κρατούσε στο χέρι αυτός που όταν πέθανε όλοι έπεσαν πάνω του για να τον εξαγνίσουν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Προβάλλουμε λάθος πρότυπα – Θα το πληρώσουμε”: Η Λατινοπούλου “καρφώνει” τη Δανάη Μπάρκα και πpοκαλεί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Θέλω να γίνω η μητέρα του παιδιού του”: 61χρονη γιαγιά παντρεύτηκε 24χρονο και ζει το όνειρό της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η Βοσκανίδου topless στην Κρήτη… “γονάτισε” το Instagram

[/expander_maker]


Από το Blogger.