Φρίκη – Βγήκε για βόλτα με το μωρό της στο καρότσι και την σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι

featured image

Μια 20χρονη μητέρα που έσπρωχνε το καρότσι με το 3 μηνών βρέφος της πυροβολήθηκε θανάσιμα το βράδυ της Τετάρτης (29/6) σε κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Η νεαρή γυναίκα πυροβολήθηκε μία φορά στο κεφάλι από έναν ύποπτο που την πλησίασε από πίσω στη λεωφόρο Lexington γύρω στις 8:25 το βράδυ, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης. Το μωρό δεν έπαθε τίποτα, είπε η αστυνομία.

Οι άνδρες των πρώτων βοηθειών βρήκαν τη γυναίκα αναίσθητη στο σημείο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της περίπου μία ώρα αργότερα, ανέφεραν οι αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένοπλος, ντυμένος με μαύρη κουκούλα και φούτερ, τράπηκε σε φυγή στην οδό East 95th πεζός. Καταζητείται ακόμη.

«Όταν μια μητέρα σπρώχνει ένα καροτσάκι στη γειτονιά της… και δέχεται πυρά αυτό δείχνει πώς αυτό το εθνικό πρόβλημα επηρεάζει τις οικογένειες και δεν έχει σημασία αν βρίσκεστε στο Upper East Side ή στην ανατολική Νέα Υόρκη» είπε ο δήμαρχος του Μπρούκλιν, Έρικ Άνταμς είπε σε συνέντευξη Τύπου από το σημείο.

Η δολοφονία συνέβη κοντά στην παιδική χαρά Samuel Seabury και ένα 10χρονο κορίτσι που έπαιζε στις εγκαταστάσεις είπε στη Νew York Post ότι μπέρδεψε τα πυρά με πυροτεχνήματα. «Αλλά μετά κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμός. Και πραγματικά με τρόμαξε γιατί ήμουν ακριβώς εκεί στο πάρκο και έπαιζα και ποτέ δεν θα πίστευα ότι συνέβη κάτι τέτοιο», είπε η κοπέλα, η οποία αυτοπροσδιορίστηκε ως Γκαμπριέλα.



Οι αστυνομικοί κάλεσαν «όποιον έχει πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την έρευνα» να επικοινωνήσει με τις αρχές και διαβεβαίωσαν οτι ο ύποπτος θα εντοπιστεί και θα συλληφθεί. «Θα βρούμε αυτό το άτομο που είναι ένοχο αυτού του φρικτού εγκλήματος», είπε ο δήμαρχος Άνταμς. «Θα τον βρούμε και θα τον παραπέμψουμε στη δικαιοσύνη»

Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Περισσότερα όπλα στην πόλη μας σημαίνει περισσότερες ζωές χαμένες. Σημαίνει ότι περισσότερα μωρά κλαίνε καθώς αυτοί που τα αγαπούν είναι νεκροί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτή την επιδημία να συνεχίσει να αφαιρεί ζωές».

Η δημοτική σύμβουλος Julie Menin είπε σε ένα tweet: «Το να πιστέψει κανείς ότι αυτό το περιστατικό συνέβη μπροστά σε ένα σχολείο με μια μητέρα να σπρώχνει το μωρό της στο καρότσι, είναι πέρα ​​από κάθε λογική. Προσευχόμαστε για την οικογένεια του θύματος. Αυτή η τραγωδία είναι ανείπωτη και αυτή η βία πρέπει να σταματήσει».

Ο δημοτικός σύμβουλος Κιθ Πάουερς, ηγέτης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, έγραψε εν μέρει στο Twitter: «Σπαρακτική νύχτα στη Νέα Υόρκη».


Από το Blogger.