Σταγόνες… οι επιδοτήσεις και στο νέο πρόγραμμα «Fuel Pass»

featured image

Μέτρα-κοροϊδία θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, με την ενίσχυση να αυξάνεται από τα 40 ευρώ σήμερα στα 60 με 65 € το τρίμηνο!

Ένα ακόμα μέτρο-παρωδία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση. Πρόκειται για το νέο «Fuel Pass», το οποίο θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου και θα εξειδικεύσει στις 3 το μεσημέρι το οικονομικό επιτελείο.

Το τελικό σχέδιο οριστικοποιήθηκε χθες το πρωί, έπειτα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, θα προβλέπει επιδότηση «ψίχουλα» για τους πολίτες, την ώρα που οι τιμές της βενζίνης συνεχίζουν να «καλπάζουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο «Fuel Pass» θα προβλέπει:

*Αύξηση της επιδότησης από τα 40 ευρώ σήμερα (στις αστικές περιοχές) στα 50-70 ευρώ το τρίμηνο, και συγκεκριμένα πέριξ των 60-65 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως κάθε δικαιούχος θα λάβει για κάθε μήνα επιδότησης από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο το ποσό των 20 ευρώ, το οποίο αρκεί για να μπουν σε ένα Ι.Χ. σχεδόν 8 λίτρα βενζίνης! Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο για τους κατοίκους των περιοχών στη νησιωτική Ελλάδα.


*Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται από τα 30.000 ευρώ σήμερα στο επίπεδο των 40.000-45.000 ευρώ, αφού εκτιμάται ότι θα επιλεχθούν τα όρια της επιδότησης για το ρεύμα («Power Pass»).


*Συνέχιση της επιδότησης στο diesel απευθείας στην αντλία, χωρίς εισοδηματικά όρια, με το ποσό να υπερβαίνει τα 0,15 ευρώ το λίτρο που ισχύει έως σήμερα και να πλησιάζει ακόμα και τα 0,20 ευρώ το λίτρο. Αξίζει να σημειωθεί πως -με εξαίρεση τη Χίο, λόγω του χαμηλού ΦΠΑ- σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας η μέση τιμή στο diesel κινείται πάνω από το όριο των 2 ευρώ το λίτρο.

Στο τραπέζι βρίσκεται και η αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων για τις άγονες γραμμές, με την επέκταση της χρηματοδότησής τους, ώστε να ενσωματώνει το αυξημένο κόστος των καυσίμων χωρίς να επιβαρύνεται ο ωφελούμενος νησιώτης. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κύκλος του «Fuel Pass» ισχύει έως το τέλος Ιουνίου, ενώ από τους συνολικά 3.000.000 δικαιούχους την επιδότηση έλαβαν τελικά 2.300.000 πολίτες, εκ των οποίων οι 8 στους 10 γύρισαν την πλάτη στην άυλη ψηφιακή κάρτα που προωθούσε η κυβέρνηση και, παρά το «μπόνους» των επιπλέον 5 ευρώ, εισέπραξαν το επίδομα των 40 ευρώ απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό.


Από το Blogger.