Αυτός είναι ο άτυχος 22χρονος που έχασε την ζωή του στα Σπάτα

featured image

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο άτυχος νέος και η οικογένειά του ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Την παρέμβαση και της Εισαγγελίας προκάλεσε το αποτρόπαιο δυστύχημα σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Τζακ Φέντον, γόνου πλούσιας οικογένειας από τη Βρετανία, χθες το βράδυ, καθώς υπάρχουν δεκάδες σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα, σχετικά με το πως ο άτυχος νεαρός διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο ο Τζακ Φέντον, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να αναφέρουν πως ο 22χρονος Βρετανός τουρίστας πλησίασε τον έλικα στην ουρά του ελικοπτέρου, πιθανότατα για να βγάλει μια selfie, όμως ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το αν ο πιλότος τον προειδοποίησε να μην το κάνει ή αν εκείνος τον παράκουσε.



Η αστυνομία, πάντως, αμέσως μετά την τραγωδία οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης τον χειριστή (πιλότο) του ελικοπτέρου, καθώς και δύο τεχνικούς εδάφους. Ωστόσο, οι τρεις άνδρες αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, κι αυτό γιατί ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε πως πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Ο Τζακ Φέντον βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές με τους γονείς και τον αδερφό του, με τον οποίο και επέβαιναν στο «μοιραίο» ελικόπτερο, ενώ σε ένα δεύτερο, που ακολουθούσε, επέβαιναν οι γονείς τους. Η οικογένεια Φέντον, μέλη του βρετανικού jet set, από τη Μύκονο όπου και παραθέριζαν νοίκιασαν ελικόπτερα για να τους μεταφέρουν στα Σπάτα και από εκεί να επιβιβαστούν σε λιμουζίνα που θα τους μετέφερε στο ιδιωτικό τους αεροσκάφος, με το οποίο θα επέστρεφαν στη Βρετανία.




Από το Blogger.