Δυστύχημα στα μεταλλεία βωξίτη Φωκίδας - Αυτός είναι ο άτυχος οδηγός που καταπλακώθηκε απο βράχο

featured image

Πατέρας ενός κοριτσιού, μόλις ενός έτους, είναι ο άτυχος 40χρονος Κωνσταντίνος Αργύρης, που βρήκε φρικτό θάνατο από πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας-‘Αμφισσας.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του που μίλησαν στο protothema.gr, ο 40χρονος ο Κωνσταντίνος Αργύρης είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και μετά από πολύχρονη επαγγελματική πορεία, εργαζόταν στον τομέα υπόγειας εκμετάλλευσης βωξίτη.

Όπως εξήγησε ένας συνάδελφος του άτυχου 40χρονου εργαζόμενου: «Στην συγκεκριμένη δουλειά ο Κωνσταντίνος ήταν πάνω από 10 χρόνια και στην εταιρία αυτή από το 2005. Η γυναίκα του επίσης δούλευε στην εταιρία και είχε παραιτηθεί πρόσφατα. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το καλοκαίρι και είχαν αποκτήσει και ένα παιδάκι κοντά ενός έτους. Τι συνέβη την ώρα της πτώσης κανένας δεν γνωρίζει. Δυστυχώς χάσαμε ένα πολύτιμο συνάδελφο».



Σχετικά με το ατύχημα κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά πώς συνέβη. «Το θέμα είναι ότι η πτώση του βράχου πραγματοποιήθηκε στο ασφαλέστερο σημείο της στοάς γι’ αυτό την λέμε στοά βάσης. Προφανώς, υπήρχε πρόβλημα και την ώρα που πέρασε με το 4Χ4, έπεσε και τον πλάκωσε. Αυτή η στοά μπορεί να είχε δημιουργηθεί πριν 30 χρόνια μιλάμε για την κεντρική που οδηγεί στον βωξίτη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει έλεγχος από την επιθεώρηση μεταλλείων. Εμείς τα φωνάζουμε, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Πέρσι ήρθαν κάποια στιγμή μετά από πιέσεις δικές μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 40χρονος μηχανοδηγός της εταιρίας μπήκε μόνος στη στοά με ένα αγροτικό όχημα, με σκοπό να πραγματοποιήσει κάποιον έλεγχο, όταν έπεσε ο βράχος που του στοίχισε τη ζωή.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική η οποία προχώρησε στον απεγκλωβισμό του άτυχου μηχανοδηγού Κωνσταντίνου Αργύρη. Δυστυχώς, όμως, ο όγκος των βράχων που σκέπασε το αυτοκίνητο ήταν μεγάλος και είχε ως αποτέλεσμα των θανάσιμο τραυματισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο της τραγωδίας, βρίσκονταν δύο ακόμη εργαζόμενοι της εταιρίας, οι οποίοι ευτυχώς δεν κινδύνεψαν. Αργότερα, όταν ηρεμήσουν από το σοκαριστικό περιστατικό, θα δώσουν κατάθεση προκειμένου να εξακριβωθεί πώς ακριβώς συνέβη η τραγωδία.


Από το Blogger.