Σάλος με το μάτι της Κέιτι Πέρι: Η στιγμή που πέφτει το βλέφαρό της σε συναυλία & η σπάνια πάθηση

featured image

Έπαθαν σοκ οι θεατές κατά τη διάρκεια συναυλίας της Κέιτι Πέρι μόλις είδαν το βλέφαρό της να πέφτει την ώρα που τραγουδούσε στη σκηνή.

Η τραγουδίστρια έδινε συναυλία για το κοινό της στο Λας Βέγκας, όταν ξαφνικά, στάθηκε στη μέση της σκηνής κι ενώ κοιτούσε τους θαυμαστές της, ξαφνικά το δεξί της βλέφαρο έκλεισε.

Αν και προσπάθησε να το ανοίξει με μία κίνηση στο πλαϊνό σημείο του μετώπου της, ο μυς δεν έδειξε να ανταποκρίνεται σωστά και το μάτι της συνέχισε να ανοιγοκλείνει.

Αρχικά, το κοινό της θεώρησε ότι ίσως πρόκειται για κάποιο… τρικ, όμως γρήγορα φάνηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, καθώς συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας της.

Μέσα σε λίγα λεπτά, το πλάνο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με την Κέιτι Πέρι ωστόσο να αρνείται να κάνει κάποια δήλωση. Αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν ότι αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι ενδεικτικό παράλυσης του προσώπου (κάτι σαν αυτό που έπαθε ο Τζάστιν Μπίμπερ) ή ακόμη και ένα ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στην πραγματικότητα, η Κέιτι Πέρι έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για το «τεμπέλικο μάτι» ή το «wonk eye», όπως αποκαλεί η ίδια.



Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του American Idol το 2021, η ίδια είχε μιλήσει γι’ αυτό. Ένας 16χρονος διαγωνιζόμενος είπε στην εκπομπή ότι φορούσε μεγάλα καπέλα για να κρύψει το τεμπέλικο μάτι του και η τραγουδίστρια τον παρηγόρησε: «Έχω επίσης ένα στραβό μάτι και ανησυχούσα για αυτό. Οι θαυμαστές μου με έκαναν όμως να αγαπήσω το δεξί μου μάτι. Γιορτάστε λοιπόν όλα αυτά τα πράγματα. Μην ανησυχείς για αυτό», πρόσθεσε.

Ακόμα πιο παλαιότερα μάλιστα, το 2011, η Κέιτι Πέρι είχε αναφέρει: «Πήρα μια συνταγή για το ματάκι μου για να μεγαλώνει όποτε βγάζω φωτογραφίες, γιατί έχω ένα ελαφρύ ματάκι».

Τι τελικά έπαθε η Κέιτι Πέρι στη σκηνή

Ωστόσο, η οφθαλμίατρος Vanessa Fuentes, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι μπορεί να συμβαίνει στη διάσημη τραγουδίστρια και ανέφερε πως αυτό που έχει από παλιά, δεν σχετίζεται με αυτό που φάνηκε στο βίντεο που κυκλοφόρησε. Όπως εξήγησε, αυτό που έκανε η Κέιτι Πέρι στη σκηνή, δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε αμβλυωπία, αλλά θεωρείται καλοήθης βλεφαροσπασμός. Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι, ο ιατρικός όρος εντάσσεται στη δυστονία προσώπου, με πιο συνηθισμένο, το νευρικό τικ στο μάτι. Στην περίπτωση της Κέιτι Πέρι, το μάτι έκλεισε εντελώς ακούσια. Η Fuentes επισήμανε δε, ότι ο καλοήθης βλεφαροσπασμός δεν απαιτεί κάποια συγκεκριμένη θεραπεία, ούτε σημαίνει ότι κάποια στιγμή το μάτι θα κλείσει επ’ αόριστον. Θα μπορούσε κάποια στιγμή απλά να μην ξανασυμβεί.




Από το Blogger.