Φυλάκιση τριών μηνών σε επιβάτιδα του ΟΑΣΘ που είχε φύγει από το παράθυρο: «Αφήστε με ρε μ@λ@κ#ς, γιατί τόση βία;» (vid)

featured image

«Εάν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκοβα εισιτήριο» είπε, μεταξύ άλλων η 30χρονη σήμερα κοπέλα, στην απολογία της, προσθέτοντας ότι λειτούργησε υπό το κράτος του πανικού, ενώ κατήγγειλε πως ο ελεγκτής άσκησε βία εναντίον της.

Σε φυλάκιση τριών μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επιβάτιδα λεωφορείου του ΟΑΣΘ, η οποία ενεπλάκη σε επεισόδιο με ελεγκτή του Οργανισμού, όταν εκείνος πήγε να της «κόψει» πρόστιμο, επειδή δεν είχε ακυρώσει εισιτήριο.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2016 σε λεωφορείο της γραμμής 10 και καταγράφηκε από κάμερες κινητών τηλεφώνων άλλων επιβατών, μέσω των οποίων είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό, η νεαρή επιχείρησε να βγει από το παράθυρο του ακινητοποιημένου λεωφορείου, με τον ελεγκτή να προσπαθεί να την συγκρατήσει από τα πόδια και τους υπόλοιπους να του λένε «άστην θα πέσει».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Λίγο πιο πριν, ο ένας ελεγκτής την είχε πιάσει σαν κεφαλοκλείδωμα ενώ ο άλλος της είπε να «ντρέπεσαι, έτσι θα έκανες στον πατέρα σου;».

«Εάν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκοβα εισιτήριο» είπε, μεταξύ άλλων η 30χρονη σήμερα κοπέλα, στην απολογία της, προσθέτοντας ότι λειτούργησε υπό το κράτος του πανικού, ενώ κατήγγειλε πως ο ελεγκτής άσκησε βία εναντίον της.

Στο βίντεο μάλιστα, ακούγεται να φωνάζει «αφήστε με ρε μ@λ@κ#ς, γιατί τόσο βία;». Γι το λόγο αυτό, άλλωστε, είχε υποβάλει μήνυση, η οποία όμως δεν έφτασε στο ακροατήριο, καθώς τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελική Αρχή, ενώ την ίδια τύχη είχε και η αυτεπάγγελτη έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή το περιστατικό για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.

Πρωτόδικα η 30χρονη είχε καταδικαστεί για το επεισόδιο σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών, με αναστολή.

Όπως περιέγραψε ο ελεγκτής στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, «μόλις της είπα ότι πρέπει να βεβαιώσουμε παράβαση, τότε ξεκίνησε να φωνάζει, να μας αποκαλεί τραμπούκους και ύστερα με χτύπησε. Όταν φτάσαμε στον τερματικό σταθμό, κατέβηκε όλος ο κόσμος και η κυρία σκαρφάλωσε στο παράθυρο για να πηδήξει. Την έπιασα από το πόδι γιατί αν έπεφτε από δύο μέτρα ύψος θα τραυματιζόταν και θα είχαμε όλοι ευθύνη».

Ο ίδιος ανέφερε στη συνέχεια ότι όσο η νεαρή κοπέλα προσπαθούσε να πηδήξει από το παράθυρο, τον χτυπούσε με κλωτσιές στο στήθος και το κεφάλι, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με κακώσεις, ενώ κάποια στιγμή τον δάγκωσε.



«Οι πόρτες ήταν ανοιχτές και μπορούσε να φύγει αλλά εκείνη κρεμάστηκε από το παράθυρο όσο κάτι παιδιά τραβούσαν βίντεο το περιστατικό. Εγώ την κράτησα μόνο και μόνο για να μη χτυπήσει πέφτοντας από το παράθυρο, ενώ είχα καλέσει και την αστυνομία», ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο ελεγκτής ζήτησε την τιμωρία της γυναίκας καθώς, όπως ανέφερε, ύστερα από το συμβάν και το βίντεο που κυκλοφόρησε, δεχόταν απειλές με μηνύματα στα social media από διάφορα άτομα που δεν σχετίζονται με την κατηγορούμενη. «Ήμουν 54 ετών και δεν είχα δώσει ποτέ δικαίωμα. Με πείραξε πολύ αυτό που έγινε. Αν μου έλεγε ότι δεν είχε λεφτά θα της έλεγα να πάει στο καλό, όλοι μας έχουμε βρεθεί χωρίς χρήματα. Με πείραξε πάρα πολύ, δεν την έχω συγχωρήσει», ανέφερε.

«Έπαθα κρίση πανικού, κόλλησε το σώμα του επάνω μου»

Στην απολογία της η 30χρονη σήμερα γυναίκα που εργάζεται ως ψυχολόγος, ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν έκοψε εισιτήριο καθώς ούτε εκείνη ούτε ο φίλος της είχαν χρήματα μαζί τους, ενώ κατέθεσε ότι φοβήθηκε μόλις την πλησίασε ο ένας ελεγκτής καθώς δεν φορούσε καρτελάκι που να δηλώνει την ιδιότητά του και γι’ αυτόν τον λόγο αρνήθηκε να του δώσει τα προσωπικά της στοιχεία για να βεβαιωθεί η παράβαση.

«Μου μιλούσε απειλητικά και ήταν άγνωστος. Του είπα ότι δεν έχω ταυτότητα και μου είπε πως θα φωνάξει την αστυνομία. Μόλις έφτασε το λεωφορείο στην στάση πήγα να κατέβω και εκείνος κόλλησε το σώμα του στο σώμα μου, ανέπνεε στο πρόσωπό μου, με ακινητοποίησε. Τότε έχασα την ψυχραιμία μου, ένιωθα φόβο και άρχισα για πρώτη φορά να φωνάζω. Ξεγλίστρησα, πήγα να φύγω και με έπιασε από τον καρπό και με γύρισε. Φώναζα να με αφήσει και δεν με άφηνε. Δεν τον έβρισα και δεν τον μείωσα. Του έριξα σφαλιάρα», ανέφερε η κατηγορούμενη, τονίζοντας ότι «δεν είμαι περήφανη για τη συμπεριφορά μου, όμως ήμουν 23 χρονών τότε».

Συνεχίζοντας κατέθεσε πως όλα έγιναν καθώς ήθελε να απεγκλωβιστεί από τον άντρα που της ήταν άγνωστος και την κρατούσε, όπως είπε, για δέκα ολόκληρα λεπτά. «Δεν ήθελα να με αγγίζει, μόλις ήρθε η αστυνομία ηρέμησα. Είδα το παράθυρο και είπα από εδώ θα φύγεις. Ήταν η έσχατη λύση, διάλεξα την επικίνδυνη οδό για να ξεφύγω. Του έριξα μια κλωτσιά αλλά ήμουν σε άμυνα. Μου κρατούσαν το πόδι μου. Δέκα λεπτά προσπαθούσε να με κρατήσει εκεί για να πληρώσω πρόστιμο και εγώ προσπαθούσα να φύγω από την παράνομη κατακράτηση», υπογράμμισε η κατηγορούμενη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Οργή για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της 12χρονης από τη Στεφανίδου – Με εξώδικα απαντά η οικογένεια (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αυτή είναι η personal trainer του Άδωνι Γεωργιάδη που έγινε viral

[/expander_maker]




Από το Blogger.