Και πολιτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της 12χρονης

featured image




Την ώρα που η 12χρονη ξεκινούσε να καταθέτει στους αστυνομικούς για τον εφιάλτη που έζησε, η μητέρα της προσπαθούσε να συνέλθει από τη λεκτική επίθεση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, με άλλα δύο άτομα να πηγαίνουν το πρωί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν και το όλο θέμα, να συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις και αναταράξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, με νέα διαγραφή στελέχους, αυτή τη φορά του ΠΑΣΟΚ.

Η 12χρονη καλείται να αναγνωρίσει μέσα από φωτογραφίες που της δείχνουν οι αστυνομικοί, άτομα που πιθανότατα την κακοποίησαν τους τελευταίους μήνες. Άντρες που πιθανότατα διαπραγματεύτηκαν με τον Ηλία Μίχο και έκλεισαν ραντεβού με ένα παιδί της 6ης Δημοτικού.

Δημοσιογράφος εκτός Αθηνών είναι ένας από εκείνους που έχουν χάσει τον ύπνο τους, τις τελευταίες μέρες.

Όπως λέει στο Mega πέρασε από το μυαλό του, ακόμη και η σκέψη της αυτοκτονίας, καθώς ο ίδιος είχε μπει στην επίμαχη διαδικτυακή εφαρμογή και φοβάται όπως μας λέει ότι υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί μπλεγμένος.

Ο δημοσιογράφος μίλησε στο Mega «Είμαι σε άσχημη κατάσταση, χθες δεν κοιμήθηκα, ήμουν έτοιμος μέχρι και για αυτοκτονία. Χωρίς να έχω πειράξει άνθρωπο, πάνε να με μπλέξουν τώρα σαν παιδόφιλο με αυτά τα φρικιά. Ορκίζομαι ότι δεν έχω κάνει τίποτα».

Όπως μας λέει μόλις μπήκε στην εφαρμογή άκουσε μια αντρική φωνή να του προτείνει να συνευρεθεί με μία κοπέλα από τα Σεπόλια.

«Δεν θυμάμαι ακριβώς τι μου είχε πει: ”60-70 ευρώ σε αμάξι στα Σεπόλια”. Όλο αυτό μπορεί να κράτησε μισό λεπτό. Νομίζω πώς μιλούσε μεγάλος. Ο Ηλίας Μίχος πιστεύω ότι μου μιλούσε αλλά δεν καταλαβαίνεις από εκεί την ηλικία, ο κάθε ένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει».

«Δεν είμαι παιδόφιλος δεν ήξερα τι συνέβαινε» Ο ίδιος βρίσκεται σε απόγνωση. Δεν έχει με ποιον να μοιραστεί τα όσα έζησε και δεν ξέρει όπως λέει στο mega αν πρέπει να πάει στην αστυνομία για να μιλήσει.

«Δεν είμαι καθόλου καλά. Χθες που το έμαθα λέω ”που πάω να μπλέξω;”. Να πάω στην αστυνομία και τι να πω; Μένω σε μία κλειστή κοινωνία. Σκέφτηκα να έρθω στην Αθήνα, αλλά τι θα πω στους δικούς μου; Ότι θα πάω να δώσω κατάθεση; Άμα με φωνάξουν θα πάω. Δεν φοβάμαι. Δεν φοβάμαι να πάω στην αστυνομία, φοβάμαι όλο το άλλο, θα νομίζουν ότι είμαι παιδόφιλος. Δεν είμαι παιδόφιλος. Το μισώ αυτό το πράγμα».



Ο δημοσιογράφος παρέμεινε στην εφαρμογή για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, αλλά φοβάται πως αυτά μετά την εξονυχιστική έρευνα θα είναι αρκετά για να βρεθεί μπλεγμένος.





«Μου λέει ”καλησπέρα”, ”καλησπέρα” λέω. Μου λέει ”ενδιαφέρεσαι να βρεθούμε με δωράκι;” κι λέω ”Τι εννοείς δωράκι;”. Λέει ”Θα βρεθούμε στα Σεπόλια”. Λέω ”Ευχαριστώ πολύ, γεια σας”. Αρνήθηκα δηλαδή. Ούτε είχα παραπάνω συνομιλίες, ούτε viber έδωσα. Για την ηλικία είμαι κάθετος, θέλω να τους σκοτώνουν αυτούς που τα κάνουν αυτά».

Οι αστυνομικοί αναμένεται να δείξουν στην 12χρονη τον δημοσιογράφο όπως και όλους εκείνους που έχουν προσέλθει αυτοβούλως για να καταθέσουν. Τελευταίοι που πήγαν στη ΓΑΔΑ το πρωί ήταν ένας άντρας 34 και ένας 50 ετών. Και οι δύο είπαν πως μίλησαν με μια γυναίκα που πιθανότατα ήταν η ανήλικη αλλά αρνήθηκαν ότι την συνάντησαν.

Το πρωί ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε ότι το κόμμα προχώρησε στη διαγραφή στελέχους για εμπλοκή στην υπόθεση.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να μπήκε στην εφαρμογή blindchat και είναι πιθανό να συνομίλησε με την 12χρονη.

Τι λέει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «Δεν θυμάμαι καθόλου αν έχω μιλήσει ή όχι. Βγαίνουν χιλιάδες προφίλ στην συγκεκριμένη εφαρμογή, μιλάς με πάρα πολλά άτομα. Πού να ξέρω αν έχω μιλήσει; Μπορεί να μιλάς με κάποιο άτομο και μετά από δευτερόλεπτα αυτό αλλάζει. Δεν με έχουν καλέσει από την Αστυνομία».

Είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο η διαγραφή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πληροφορίες για εμπλοκή στο πολύκροτο θέμα.

Τι υποστηρίζει το πρώην μέλος ΣΥΡΙΖΑ στο Mega «Μία μέρα στα μέσα του καλοκαιριού χρησιμοποίησα τη διαδικτυακή εφαρμογή blindchat και δεν συνομίλησα με ανήλικο άτομο. Για ό,τι άλλο ακουστεί σχετικά με το όνομά μου, θα υπεραμυνθώ έναντι παντός νομίμου δικαιώματός μου με μηνύσεις και αγωγές».

Στις ειδήσεις της ημέρας και η λεκτική επίθεση στην 37χρονη μητέρα από συγκρατούμενές της, στον Κορυδαλλό κατά τη διάρκεια προαυλισμού. Αν και τις χώριζε ένα συρματόπλεγμα η γυναίκα που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία με θύμα την κόρη της, άκουσε μια σειρά από ύβρεις, με την ίδια να παραμένει αμίλητη και να επιστρέφει στο κελί της.







Από το Blogger.